Idealabs

Idealabs

Idealabs is een innovatief platform voor starters. Het doel? Veelbelovende vernieuwende ideeën helpen omzetten in concrete producten en diensten.

Welke services biedt Idealabs aan?

Idealabs omvat drie grote luiken:

 • Engageren, leren en motiveren

  Idealabs brengt studenten, jongeren, creatievelingen en freelancers op een informele manier in contact met starters en groeibedrijven. De ‘confrontatie’ van uiteenlopende competenties, skills, achtergronden en ervaringen zorgt voor kruisbestuivingen en leidt tot innovatie.

 • Coaching en mentoring

  Intensieve coaching en begeleiding vergroot de kans op succes. Idealabs zet er dan ook op in. In drie maanden tijd leren starters hoe ze hun zaak uit de grond kunnen stampen. Niet via theorie, maar aan de hand van best practices en oefeningen op het terrein.

 • Groei en internationalisering/schaalvergroting

  Idealabs brengt starters in contact met grote ondernemingen en groeibedrijven. Niet alleen breiden ze zo hun netwerk uit. Ze steken er ook heel wat van op en ze leggen hun lat automatisch hoger. Ook het contact met durfkapitaalverschaffers en business angels en de bijhorende pitchsessies, businessplannen en trips maakt deel uit van het pakket.

Waaruit bestaat ons partnership met Idealabs?

Onze samenwerking met Idealabs vertaalt zich op verschillende manier op het terrein:

 • Advies: we stellen onze expertise ter beschikking van starters. Zo staat er onder meer een Business Banker klaar om starters financieel advies te geven.
 • Infosessies: we geven infosessies over onderwerpen die in samenspraak met Idealabs worden bepaald.

Hulp voor Starters ivm investeringskredieten

Onze samenwerking met het Europees 
Investeringsfonds kan uw kredietdossier vooruithelpen.

Lees de voorwaarden

Maak van uw onderneming een succes

Klaar om van start te gaan? Op de hoogte van wat u best doet?

Lees ons startersdossier voor het antwoord op deze en andere vragen