Medische beroepen

Hoe start ik een dokterskabinet op?

Na jarenlange studies staat u te trappelen om aan de slag te gaan. Welke stappen dient u daarvoor te nemen?

Hoe neem ik een apotheek over?

Het aantal apotheken is in ons land wettelijk beperkt. U neemt dus wellicht een apotheek over. Dat is wel duur: reken op 500 000 tot 1 miljoen euro voor de aankoop, nog zonder het gebouw. En bovendien zijn niet alle apotheken rendabel. U gaat dus best doordacht te werk!

Eenmanszaak of doktersvennootschap?

De meeste medische professionals starten met een eenmanszaak, maar stappen na een tijd over naar een doktersvennootschap. Beide opties hebben voor- en nadelen, en bij de keuze spelen ook persoonlijke elementen een rol.

Krijg advies en begeleiding op maat

 • Alleen of groepspraktijk?

  Waar u het beste voor kiest, hangt voor een groot deel af van uw persoonlijke situatie. En van waar u werkt: in een ziekenhuis behoort u bijna altijd tot een groepspraktijk.

 • Hoe uw geldreserve beleggen?

  Uw dokterskabinet of apotheek groeit, net als uw geldreserve. Kunt u een deel ervan een tijd missen? Laat het dan optimaal renderen door het te beleggen.

 • Dossier Medische Beroepen

  Ontdek hoe Belfius u doorheen uw hele medische loopbaan kan ondersteunen, en u kan helpen om er een succes van te maken.

 • Dossier Pensioen

  Bouw een extra pensioen op via onze professionele formules. Zo doet u de best mogelijke belegging dankzij de fiscale voordelen, en kunt u later comfortabel leven!