Is de overstap naar een vennootschap interessant voor mij?

 • Stap 1: Kom ik in aanmerking?

  Dankzij onze diagnosetool krijgt u antwoord op deze vraag, Lijkt dit interessant voor u, neem dan contact op met uw Business Banking-specialist voor een berekening op maat.

  TIP : de analyse maken is enkel nuttig als u een minimum bruto belastbaar inkomen hebt van 75 000 euro.

  Lees onze brochure

 • Stap 2: Overzicht van de volgende stappen

  Maak een afspraak met uw Business Banking-specialist om een eerste overstapplan te krijgen. Daarin staat een overzicht van wat u allemaal te doen staat. De doorlooptijd van het ganse proces bedraagt ongeveer 3 maanden.

  Bekijk het overstapplan

 • Een detailanalyse van de overstap

  Belfius biedt 2 diensten.

  1. Uw Business Banking-specialist kan u doorverwijzen naar geschikte bedrijfsadviseurs gespecialiseerd in de overstap naar een vennootschap.

  2. Bedraagt de geschatte waarde van het handelsfonds meer dan 125 000 euro, dan maakt uw Business Banking-specialist een afspraak met een Wealth Analysis Planner bij Belfius. Hij bezorgt u gratis een gedetailleerde analyse, met een prognose van de inkomsten en de uitgaven van bij de oprichting tot de stopzetting/overdracht van de vennootschap.

 • Wat doet uw Business Banking-specialist bij de overstap naar een vennootschap?

  1. Financiering van de overstap

  • Hij helpt u met de haalbaarheid van de terugbetaling, om de aankoop van het handelsfonds/patiëntenbestand door de vennootschap te kunnen financieren
  • Hij kiest een geschikt krediet voor u en verdedigt het, zodat uw aanvraag goedgekeurd wordt.

  2. Belegging van de verkoopopbrengst van het handelsfonds/patiëntenbestand, in samenwerking met de financieel adviseur

  • Uw Business Banking-specialist helpt u om een maximaal bedrag van de verkoopsom te gebruiken voor de fiscale optimalisering van uw pensioensparen. Vraag om het bedrag dat u in backservice kunt storten, te berekenen.
  • Hij helpt u een geschikte privébelegging te kiezen.