1. Home
  2. Thema's
  3. Veiligheid
  4. Optimale beveiliging

Wat stelt Belfius u voor een optimale beveiliging van uw bankverrichtingen voor?

Optimal security

Met My Portal | BelfiusWeb voert u uw bankverrichtingen volstrekt veilig uit. Vandaag biedt Belfius u de mogelijkheid om extra veiligheidsfilters in te stellen voor een optimale veiligheid van uw bankverrichtingen, rekening houdend met de behoeften en het profiel van uw organisatie. Uiteraard beslist u zelf in welke mate u een beroep wilt doen op die mogelijkheden.

Veiligheidsfilters voor uw overschrijvingen en domiciliëringen

Overschrijvingen op papier

U beheert uw bankverrichtingen uitsluitend via elektronische kanalen? De tijd van de overschrijvingen op papier is voorbij voor u?

U hebt volkomen gelijk. Elektronische overschrijvingen zijn sneller en veiliger. Voor uw veiligheid blokkert Belfius de uitvoering van overschrijvingen op papier vanop uw zicht- en spaarrekeningen. Zo vermijdt u mogelijke fraude met papieren overschrijvingen. Op uitdrukkelijk verzoek kunnen we de functie papier activeren.

Overschrijvingen naar het buitenland

U doet nooit overschrijvingen naar het buitenland of enkel Europese overschrijvingen naar sommige landen van de SEPA-zone? Voor een betere beveiliging van uw betalingen bieden wij u de mogelijkheid de landen te definiëren waarvoor u de uitvoering van uw internationale of Europese overschrijvingen wenst toe te laten of juist niet toe te laten.

Europese domiciliëringen

U gebruikt geen domiciliëringen voor uw betalingen of u wenst de landen waarvoor u de uitvoering van uw domiciliëringen toelaat, te beperken?

U kunt voor uw betalingen de uitvoering van Europese domiciliëringen in bepaalde landen laten blokkeren.

Veiligheidsfilters voor uw kaartverrichtingen

Bankkaarten zijn momenteel het betaalmiddel bij uitstek. Ze bieden u zowel gebruiksgemak als veiligheid.U kunt de gebruikslimieten van uw debet- en kredietkaarten aanpassen aan de behoeften van uw organisatie. U kunt ook de geografische zone bepalen waarin kaarten bruikbaar zijn. Bij debetkaarten is de Maestro-functie immers standaard beperkt tot de Europese geografische zone. Indien nodig kunt u echter vragen om ze in andere geografische zones te activeren tijdens de periode waarin dat voor u wenselijk is. MasterCard- en Visa-kredietkaarten zijn daarentegen standaard bruikbaar in de hele wereld, maar u kunt het gebruik ervan beperken tot bepaalde geografische zones. Op uw debet- en kredietkaarten kunt u trouwens ook de functie e-Commerce (betalen via internet) desactiveren.

Contacteer ons

  • Contacteer uw Corporate Banker