1. Home
 2. Produits et services
 3. Financement
 4. Crédits
 5. Leasing
 6. Operational

Operationele leasing

Overweegt u te investeren in wagens, waarvoor u daarvoor een flexibele financieringsformule zoekt?

Dan biedt Belfius Auto Lease, gespecialiseerd in full-service leasing van wagens, u de operationele leasing aan: een huurovereenkomst waarbij u niet alleen het materiaal zelf huurt, maar ook van een aanvullend dienstenpakket geniet. Naast de financiering omvat dit totaalpakket ook verzekering, onderhoud, herstelling, banden, brandstof, pechbijstand en vervangwagen.

Belfius Auto Lease doet veel meer dan uw nieuwe auto financieren. Met zijn totaalpakket aan diensten garandeert het u een ononderbroken mobiliteit.

Belfius Auto Lease is ideaal voor u als u ...

 • Alle ongemakken wil uitbesteden
  Full-service is outsourcen van alle mogelijke ongemakken. Belfius Auto Lease regelt alles voor u. Ook administratief is het een verbetering: alles staat op 1 factuur. Bovendien kan een facturatie op maat worden gemaakt die de kosten uitsplitst per nummerplaat, per chauffeur of kostenplaats in het bedrijf.
 • Tijd wil besparen
  De grootste besparing realiseert u op het vlak van verdoken en indirecte kosten. Tijdrovende contacten op het vlak van de aankoop, inschrijving, verzekering of schadeafhandeling behoren immers tot het verleden.
 • Budgettaire zekerheid zoekt
  Door de vaste kost per maand, all-in, en gedurende de volledige looptijd van het contract, komt u niet voor budgettaire verrassingen te staan.
 • Uw mobiliteit verzekerd wil zien
  Mobiliteitsstudies hebben uitgewezen dat wagenproblemen de belangrijkste oorzaak zijn van het missen van commerciële afspraken. Door Pechassistentie en het onmiddellijk aanbieden van vervangend vervoer is de mobiliteit van u en uw medewerkers bij full-service gegarandeerd

Autoleasing bij Belfius

Belfius Auto Lease is de specialist voor full-service leasing van wagens. Maak kennis met onze troeven.

Compétence et expérience

Nous connaissons le marché automobile de fond en comble et avons obtenu des conditions très appréciables auprès de presque tous les constructeurs. Vous bénéficiez intégralement des réductions à l'achat et sur des exploitations (entretien, réparations, pièces de rechange, pneus, assurances, carburant,…).

Gestion professionnelle

Grâce à nos analyses de l'utilisation et de l'entretien de milliers de voitures, nous parvenons à calculer le coût idéal au kilomètre. Nous pouvons dès lors proposer des voitures pour une combinaison optimale entre durée de vie et nombre de kilomètres : avant que les frais atteignent un niveau inacceptable et que la valeur résiduelle passe sous un seuil critique.

Indépendance

Nous ne sommes pas liés à un constructeur. Tous nos avis sont objectifs à tous points de vue.

Avis supplémentaire

En tant que spécialistes dans la gestion de parcs automobiles, nous vous aidons à définir votre politique automobile et à l'intégrer dans votre politique de personnel. A cet égard, une attention particulière est accordée aux implications sociales fiscales de l'attribution de voitures de société comme politique de rémunération alternative.

Liberté totale

Vous choisissez la marque, le type, l'exécution, les options, le nombre de kilomètres, le garage de votre nouvelle voiture. Sur la base de vos choix, nous établissons un contrat optimal.

Flexibilité

Vous pouvez à tout moment adapter votre contrat, en fonction des circonstances (ex. si le nombre de kilomètres s'écarte de l'estimation).

Centrale de pneus propre

Vous décidez où et quand vos pneus sont changés.

Full-service bij Belfius Auto Lease

Services standard

 • Financement
  Vous payez chaque mois un certain montant pour l'utilisation de la voiture. La T.V.A. et les taxes sont, elles aussi, entièrement préfinancées. Mois après mois, vous payez vous-même une petite partie de T.V.A. sur la base de la mensualité. Et ce uniquement sur la différence entre la valeur d'achat et la valeur résiduelle de la voiture.
 • Assurance
  Responsabilité civile, assurance omnium (obligatoire en cas de leasing), assistance juridique et assurance accidents individuelle pour le chauffeur.
 • Entretien et réparations
  Votre contrat de leasing couvre tous les entretiens et réparations par des concessionnaires officiels ou réparateurs agréés. Une voiture parfaitement entretenue est une garantie de sûreté et de sécurité.
 • Pneus
  Le remplacement de pneus en cas d'usure normale est compris dans votre contrat de leasing. Aucune limitation n'est prévue à cet égard.

Services en option

Dépannage 24/7 en Belgique et à l'étranger. Vous recevez de l'aide en cas de panne, d'accident ou de vol.

Voiture temporaire et de remplacement

Dans l'attente de la livraison de votre nouvelle voiture, vous disposez d'une voiture temporaire. En cas d'immobilisation de plus de 24 h, vous pouvez obtenir une voiture de remplacement.

Demandes et conditions

 • Prenez contact avec votre chargé de relations chez Belfius Banque.
 • Adressez-vous directement à Belfius Auto Lease.

Speciale formules voor specifieke behoeften

Belfius Auto Lease biedt u naast het totaalpakket van de full-service leasing nog een aantal speciale formules die beantwoorden aan zeer specifieke leasing-behoeften.

Sale & Lease Back

Wij nemen uw wagen of uw wagenpark over en verhuren deze onmiddellijk terug met alle diensten en voordelen die verbonden zijn aan een formule van operationele leasing.
Uw voordeel: U krijgt onmiddellijk liquide middelen die u voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Fleet Management

U blijft eigenaar van uw wagenpark, maar Belfius Lease doet het beheer zoals bij een leasingcontract.
Uw voordeel: U geeft alle praktische beslommeringen voor het beheer van uw wagenpark uit handen.

Mini-lease

Een leasingcontract voor een beperkte duur (2 tot 6 maanden). Bijzonder geschikt voor werknemers met een tijdelijke opdracht, voor werknemers op proef of voor buitenlandse werknemers met een beperkt opdracht in België.

Specifieke leasingformules

Belfius Lease stelt u een aantal leasingformules voor die ontworpen zijn om te beantwoorden aan specifieke behoeften. Naast de algemene voordelen verbonden aan leasing, biedt elk van deze formules eigen bijkomende voordelen.

Roerende financiële leasing

Roerende financiële leasing kan worden omschreven als een vorm van leasing waarbij de leasingmaatschappij (lessor) een roerend goed koopt volgens de specifieke instructies van de toekomstige huurder (lessee) en hem dat goed in huur geeft voor een bepaalde vaste periode die overeenkomt met de economische levensduur van dat goed. Na afloop van deze periode is er een aankoopoptie mogelijk.

Roerende financiële renting

Roerende financiële renting kan worden omschreven als een overeenkomst waarbij het gebruiksrecht van een uitrustingsgoed door een huurder verkregen wordt in ruil voor de betaling van periodieke bedragen aan de verhuurder, die de juridische en economische eigenaar blijft van het gehuurde goed. Er is geen aankoopoptie mogelijk.

Roerende financiële leasing/renting met evolutiemogelijkheid

Roerende financiële leasing/renting met evolutiemogelijkheid is een leasingcontract dat de mogelijkheid biedt om op elk ogenblik wijzigingen aan te brengen in de samenstelling van het geleasde materiaal (toevoeging, vernieuwing). Wanneer eenmaal het nieuwe materiaal geleverd is, blijft het aanvankelijke contract bestaan, maar in aangepaste vorm: een verlenging van de duur of een verhoging van de huurprijs of een combinatie van beide zijn mogelijk.

Operationele leasing van voertuigen

Operationele leasing is een speciale vorm van financiële renting. Net zoals bij financiële renting verkrijgt de huurder het gebruiksrecht van een uitrustingsgoed in ruil voor de betaling van periodieke bedragen aan de verhuurder. Bij operationele leasing van voertuigen omvat het leasing contract eveneens een aantal bijhorende diensten. De huurder betaalt per maand een vast huurgeld waarin zowel het gebruik van het goed als de bijhorende diensten vervat zitten.

Leasing/Renting Lijn

Wanneer een aanvrager voorziet dat hij meerdere leasing- of rentingcontracten zal afsluiten in de loop van een bepaalde periode, kan een "leasing/renting-lijnovereenkomst" voorgesteld worden.

Sale & Lease/Rent Back

Een sale & lease/rent back is een operatie waarbij de eigenaar van een materieel vast actief dit verkoopt (sale) aan een leasingmaatschappij en met deze laatste tegelijkertijd een leasingcontract (lease back) of rentingcontract (rent back) afsluit.

Contactez-nous

Wist u dat?

Met aandacht aan het milieu impact en duurzame activiteit, is elektronische facturatie van alle leasing contracten die via Belfius verlopen (Belfius Lease of Belfius Auto Lease) aangeboden. U kiest tussen een aantal elektronische kanalen deze die best voor u past. Zo wordt tal van uitgeprinte papier bespaard, en u krijgt een zichtbaar en gebruiksvriendelijk online opvolging van uw contracten en facturatie.