Idealabs

Idealabs

Idealabs is een innovatief platform voor starters. Het doel? Veelbelovende vernieuwende ideeën helpen omzetten in concrete producten en diensten.

Welke services biedt Idealabs aan?

Idealabs omvat drie grote luiken:

 • Engageren, leren en motiveren

  Idealabs brengt studenten, jongeren, creatievelingen en freelancers op een informele manier in contact met starters en groeibedrijven. De ‘confrontatie’ van uiteenlopende competenties, skills, achtergronden en ervaringen zorgt voor kruisbestuivingen en leidt tot innovatie.

 • Coaching en mentoring

  Intensieve coaching en begeleiding vergroot de kans op succes. Idealabs zet er dan ook op in. In drie maanden tijd leren starters hoe ze hun zaak uit de grond kunnen stampen. Niet via theorie, maar aan de hand van best practices en oefeningen op het terrein.

 • Groei en internationalisering/schaalvergroting

  Idealabs brengt starters in contact met grote ondernemingen en groeibedrijven. Niet alleen breiden ze zo hun netwerk uit. Ze steken er ook heel wat van op en ze leggen hun lat automatisch hoger. Ook het contact met durfkapitaalverschaffers en business angels en de bijhorende pitchsessies, businessplannen en trips maakt deel uit van het pakket.

Waaruit bestaat ons partnership met Idealabs?

Onze samenwerking met Idealabs vertaalt zich op verschillende manier op het terrein:

 • Advies: we stellen onze expertise ter beschikking van starters. Zo staat er onder meer een Business Banker klaar om starters financieel advies te geven.
 • Infosessies: we geven infosessies over onderwerpen die in samenspraak met Idealabs worden bepaald.

Aide aux Starters pour crédits d'investissement

Notre collaboration avec le Fonds Européens d'investissement peut faciliter votre dossier de crédit.

Consulter les conditions de garantie

Lancer et réussir mon entreprise

Suis-je prêt à me lancer? Quelle démarches entreprendre?

Découvrez notre dossier Starter