uw digitale reporting wordt verrijkt met nieuwe functies
uw digitale reporting wordt verrijkt met nieuwe functies

Elke dag opnieuw doen we er alles aan om u de beste diensten te bieden. We tonen u dan ook graag enkele updates in de digitale reporting en de opvolging van onze exclusieve beleggingsproducten, zoals het vermogensbeheer en de My Portfolio-contracten.  • Een eerste nieuwigheid betreft een heldere en nauwkeurige historiek van alle transacties. Dankzij deze nieuwe functie krijgt u een gedetailleerd chronologisch overzicht van alle transacties, en een optimaal inzicht in de evolutie ervan. Zo ziet u in één oogopslag de bewegingen van elke belegging in uw portefeuille.
  • Dit transactieoverzicht wordt gekoppeld aan een handige zoekmotor waarmee u vlot alle informatie terugvindt die u nodig hebt om uw portefeuille te volgen. Zo kan u specifieke gegevens opzoeken: de details van een aankoop of verkoop, de kosten...
  • Bovendien voegden we voor het vermogensbeheer ook een nieuwe evaluatiemethode (TWR YTD) toe voor het rendement van een individuele positie. Deze is vanaf nu ook een nieuw criterium voor het selecteren en visualiseren van de gegevens.


Wat is TWR YTD?


De meest gebruikte methode om de prestaties van een positie te evalueren, is het ‘tijdgewogen rendement’ (TWR). Bij elke nieuwe transactie waardeert men de positie, waarna telkens een nieuwe subperiode start, elk met een eigen rendementsberekening.
Alle subperiode-rendementen worden vervolgens gewogen volgens hun duurtijd en bij elkaar gevoegd.

Het tijdgewogen rendement year to date (TWR YTD) berekent het rendement over de periode tussen het begin van het huidige kalenderjaar en vandaag.

De timing en de omvang van externe cash in- en uitstromen hebben geen invloed op het berekende rendement.

Uw beleggingen zijn gespreid in regio’s over de hele wereld in diverse tijdszones. Voor een correcte TWR evalueren we uw beleggingen zoveel mogelijk op eenzelfde moment. Daarom berekenen we uw rendement op basis van een waardering van 3 dagen geleden (vandaag -3 dagen).
In specifieke gevallen kan deze berekeningsmethode sterk afwijken van het niet-gerealiseerde resultaat.Ontdek in deze video hoe u alle nieuwigheden in uw Belfius Mobile app kan terugvinden


Video Tutorial Uw digitale reportingHet doet ons plezier u deze nieuwe functies aan te bieden, en in de toekomst blijven we uiteraard innoveren om uw digitale beleving nog rijker en intuïtiever te maken.

Hebt u nog vragen? Neem dan zeker contact op met uw Private Banker of Financieel beheerder. Hij/Zij helpt u graag verder.