Home Dossier Contact De tarieven  Tips & Tricks FAQ

Denken aan de toekomst

Tijdens deze periode heb je ongetwijfeld veel aan je hoofd en concentreer je je vooral op het heden.

Maar door alvast aan later te denken kunnen wij je helpen om je geld optimaal te laten renderen.


Sparen op korte termijn

 

Pensioensparen

De spaarrekening past zich aan jouw behoeften en financiële gewoonten aan. Je kan je spaargeld op elk moment afhalen zonder kosten en het geld op je spaarrekening brengt interest op. 

Sparen kan ook makkelijk via één muisklik. Met de Belfius Internet Spaarrekening, een online spaarrekening zonder beheerskosten.
  Je spaart niet alleen voor je pensioen, maar je geniet ook een interessant fiscaal voordeel: je krijgt 30 tot 40% van je stortingen terug in de vorm van een belastingvermindering.


 

Langetermijnsparen

 

Woonsparen

Langetermijnsparen biedt tal van voordelen.

Dankzij een doorlopende opdracht kan je bv. maandelijks automatisch geld op je spaarrekening overschrijven waar je een fiscaal voordeel op kunt genieten… zonder er ook maar aan te hoeven denken!
 

Denk je aan een eigen huis of appartement?

Dan kunnen wij je een interessante spaarformule aanbieden waarbij je belangrijke voordelen geniet: het is fiscaal aftrekbaar en je kunt het kosteloos omzetten in een schuldsaldoverzekering wanneer je je woonkrediet aangaat.


 

Sparen voor het huwelijk

Sparen voor jouw kinderen

Als je in het huwelijksbootje wil stappen, kan je een huwelijksrekening openen waarop familie en vrienden hun giften kunnen storten. Bij Belfius Bank is deze spaarrekening gratis en er geldt een verhoogde basisinterest tot 6 maanden na de opening van jullie huwelijksrekening. Heb je beslist om aan gezinsuitbreiding te doen? Open een Babyrekening : een spaarrekening die je kunt openen vóór de geboorte van je kind. Bij Belfius Bank is deze spaarrekening gratis.


Tips & Tricks
  • Open je huwelijksrekening ongeveer twee maanden vóór de grote dag. Zo kan je het rekeningnummer op de uitnodigingen vermelden en maximaal genieten van de verhoogde rentevoeten.
  • Doorlopende opdracht:
    Via Self-Service Banking en Belfius Direct Net kan je zelf doorlopende opdrachten aanmaken. Je kunt ze ook op een eenvoudige manier zelf aanpassen, de follow-up ervan verzorgen en ze annuleren. Met een doorlopende opdracht loop je niet het risico betalingen uit het oog te verliezen.
  • Meer Tips & Tricks