Klantenservice belfius

COVID-19: heb ik recht op een tegemoetkoming van mijn annulatie/bijstandsverzekering?

Detail

Samengevat:

De Verzekering reisannulatie gekoppeld aan de Mastercard® Gold/Star, Platinum, Private of World Elite komt helaas niet tussen wanneer de touroperator of de aanbieder van vervoer- of accommodatiediensten de overeengekomen dienst (het vervoer of de accommodatie), niet kan verlenen, bijvoorbeeld vanwege de COVID-19 crisis. Boekte U een 'losse' vlucht of een pakketreis (een reisovereenkomst die 2 of meer diensten combineert, zoals vervoer en verblijf, of die een dienst combineert met een andere reisdienst, zoals autoverhuur ter plaatse), contacteer dan de dienstverlener om te bekijken welke oplossing die U voorstelt.
Meer informatie betreffende uw rechten in dit geval vindt U op de website van de FOD Economie
De bijstandsverzekering 
Sinds de aanpassing van de definitie van "rode zone" (waarbij reizen naar landen die in deze zone vallen sterk afgeraden maar niet meer verboden worden), is de kleurcode van uw bestemming niet langer meer bepalend voor de dekking die u via uw bijstandspolis geniet. Wij raden u wel ten stelligste aan de richtlijnen van en maatregelen opgelegd in het land/regio naar waar u op reis gaat te checken voor uw vertrek (via website van Buitenlandse Zaken), want dit kan een impact hebben op de dekking waarop u beroep kan doen via uw bijstandspolis. De reisbijstandsverzekering is echter niet van kracht voor niet-essentiële reizen naar bestemmingen voor welke de FOD Buitenlandse Zaken een reisverbod heeft uitgevaardigd.
 
 
Vertrekt u op reis naar een land/regio die Belgische reizigers toelaat of die niet door de FOD Buitenlandse Zaken verboden wordt?   
U kan rekenen op uw bijstandsverzekering voor technische (auto- en fietsbijstand) en medische bijstand in dit land (voor zover deze waarborgen werden onderschreven én binnen de grenzen van de geografische dekking van de polis). Ook de bijstandsaanvragen gelinkt aan COVID-19 zijn gedekt.

Vertrekt u op reis naar een land/regio die Belgische reizigers verbiedt of die door de FOD Buitenlandse Zaken verboden wordt? 
Indien u kan bewijzen dat het om een essentiële reis gaat (in het kader van studies, voor professionele verplaatsingen...) dan kan u rekenen op onze bijstandsverzekering voor technische (auto- en fietsbijstand) en medische bijstand in dit land (voor zover deze waarborgen werden onderschreven én binnen de grenzen van de geografische dekking van de polis). Ook de bijstandsaanvragen gelinkt aan COVID-19 zijn gedekt.

Opgelet, niet-essentiële verplaatsingen in die landen/regio's geven geenszins recht op de prestaties voorzien via uw bijstandspolis.

Opgelet
Ivm de verzekering reisannulatie/reisafbreking van uw Mastercard® Gold/Star, Platinum, Private of World Elite:
We raden U aan steeds de Algemene Voorwaarden van de verzekering te raadplegen om na te gaan wat juist gedekt is, welke kosten vergoed kunnen worden en welke uitsluitingen van toepassing zijn. Elk schadedossier ivm COVID-19 zal door de verzekeraar beoordeeld worden op basis van de precieze feiten van het dossier en de Algemene voorwaarden van uw MasterCard® Gold/StarPlatinum, PrivateWorld Elite.
 
Ivm de bijstandverzekering: