Klantenservice banx

Wat doet Banx met het geld dat ik investeer? Er gaat toch niks naar vervuilende bedrijven?

Detail

Kort antwoord? Ja, u kan duurzaam beleggen.

Met Banx kan u beleggen in beleggingsfondsen die Belfius Investment Partners beheert, dat is onze vennootschap voor het beheer en de administratie van beleggingsfondsen. Zij ondertekenden het kwaliteitscharter van de Principles for Responsible Investment (UNPRI) van de Verenigde Naties. Belfius Investment Partners waakt er ook over dat alle fondsen in lijn liggen met de Belfius Transition Acceleration Policy. Die sluit industrie├źn uit zoals fossiele brandstoffen, soja- en palmolieproductie, tabak en wapens. Meer info? Lees de Sector Limitation Policy. We hope you understand English...

We hebben 4 fondsen voor verschillende risicoprofielen. Dynamisch met Belfius Equities Climate en Belfius Smart Future. Of meer defensief met Belfius Smart Fix en Belfius Smart Opportunity.

Tot nu toe wordt enkel Belfius Equities Climate onder SFDR erkend als een fonds dat duurzame beleggingen als objectief heeft (art. 9 SFDR). Maar de andere drie zijn wel fondsen die ecologische - en/of sociale kenmerken promoten (art. 8 SFDR).

Wist u dat we de bedragen die op de Banx-rekeningen beschikbaar zijn, investeren in de lokale Belgische economie? Ja, in de vorm van leningen aan gezinnen, bedrijven, gemeenten, scholen en zorgcentra. Zolang het maar overeenkomt met de regels van het versnellingsbeleid van Belfius. Dit beleid bepaalt de beperkingen die Belfius zichzelf oplegt, voor bijvoorbeeld de financiering van de olie-industrie, de productie van soja of palmolie, tabak, wapens,...
Als lid van de Belgische Alliantie voor Klimaatactie moet - en wil - Belfius de CO2-uitstoot meten die door zijn balans wordt gefinancierd. Belfius legt ook wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om die uitstoot te verminderen zodat het strookt met de klimaatakkoorden van Parijs.