Uw belastingaangifte

Naar de belastingsimulator

Belastinggids


Hier vindt u in detail hoe u uw aangifteformulier rubriek per rubriek moet invullen en op welke manier u uw belastingvoordelen niet misloopt… als u er recht op hebt!

Raadpleeg onze belastinggids

Belastingsimulator


Bereken uw belastingen op een correcte manier, volledig anoniem, dankzij de belastingsimulator. Makkelijk, snel en gratis!
Tip: voor een optimaal gebruik raden we aan om Google Chrome te gebruiken.

Bereken uw belastingen met de belastingsimulator

Pensioensparen


U wil sparen om uw toekomstig pensioen aan te dikken? Een goeie zaak! Bovendien levert het u jaarlijks een belastingvoordeel op tot 30% (1) van uw stortingen.

Ontdek onze oplossingen voor o.a. pensioensparen

Weet u niet goed hoe te beginnen aan uw belastingaangifte? Deze tips helpen u op weg.

1. Hou de deadline in het achterhoofd

2. Een goede voorbereiding

Wat hebt u nodig om uw aangifte in te vullen?

3. Aangifte via Tax-on-web

U kan online aangifte doen met een eID-kaartlezer, uw Belfius-kaartlezer, de app itsme of een token: een persoonlijke code waarmee u toegang krijgt tot federale toepassingen. Wil u met een token aangifte doen? Vraag deze online aan en u ontvangt ze binnen de 10 werkdagen via de post.


4. Belastingvoordelen

Bepaalde zaken komen in aanmerking voor een belastingvermindering. De belangrijkste vrijstellingen voor inkomstenjaar 2017 zijn:

5. Foutje rechtzetten

Bent u iets vergeten in te vullen? Of hebt u ergens een fout ingevoerd? Geen paniek: via Tax-on-web kan u één rechtzetting doorsturen, maar dan wel vóór de uiterlijke datum 12 juli 2018. Doet u uw aangifte op papier? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw plaatselijke belastingkantoor.

Weet u niet goed hoe te beginnen aan uw belastingaangifte? Deze tips helpen u op weg.

 

  1. Vanaf inkomstenjaar 2018 kunt u ook kiezen voor een pensioenspaarsysteem van 1.230 euro met een fiscaal voordeel van 25%. Meer info