Smart Cities & Sustainable Development: het eerste programma ondersteunde en financierde 62 projecten ten voordele van 1,4 miljoen inwoners!

Sinds de lancering van het eerste Smart Cities-programma in 2014 zijn meer dan 200 dossiers in analyse, worden de eerste 62 ‘smart’-projecten al gefinancierd voor een gezamenlijk totaal van ongeveer 400 miljoen euro, en werden reeds meerdere projecten samen met de klanten en de EIB in de kijker gezet. Enkele projecten zijn ook al ingehuldigd. Die 62 projecten, nu in uitvoering of afgewerkt, komen ten goede aan meer dan 1.400.000 inwoners en passen in de 3 ondersteunde domeinen: stadskernontwikkeling, duurzame mobiliteit en energie-efficiëntie.

Enkele van deze projecten kwamen al ter sprake in ons magazine Belfius Contact, waarvan u hier de elektronische versies vindt. Hieronder ziet u hoe over het hele land, zowel in grote steden als in kleinere gemeenten, ‘smart’ projecten gerealiseerd worden! Binnenkort leest u op deze pagina meer over elk project.

logo Smart-cities