De liquide middelen van uw onderneming goed beheren

Neem contact op met uw Business Banking-specialist

Nu uw activiteit van start is gegaan, moet u ervoor zorgen dat de voorspellingen van uw Business- en Financieel Plan uitkomen. Een goed evenwicht vinden in het beheer van de liquide middelen van uw activiteit zal u in staat stellen uw business efficiënt aan te sturen.

Hoe begeleiden we u?

 • Het beheer van liquide middelen begrijpen

  Wat is bedrijfskapitaal? Wat kan u doen om sneller betaald te worden of zelf later te betalen? Wat te doen met kasoverschotten? Vind het antwoord op al deze vragen!

 • Een kastekort financieren

  Hoe een gebrek aan liquide middelen beperken of opvangen? Belfius reikt u flexibele oplossingen aan, waardoor u uw geldmiddelen niet belast.

 • Alternatief voor kredieten

  Belfius Commercial Finance is een flexibele factoringoplossing, waarmee u uw vorderingen op klanten kunt financieren, uw debiteuren kunt opvolgen en u kunt indekken tegen hun eventuele insolvabiliteit.

 • Bespaar op belastingen

  Doe voorafbetalingen van belastingen zonder uw liquide middelen te gebruiken.

 • Hoe sneller betaald worden?

  Uw klanten betalen u vanaf een Belfius-rekening op één van uw rekeningen bij een andere bank? Zet die betalingen meteen over naar uw Belfius-rekening en win een werkdag!

 • Snel, eenvoudig en veilig betaald worden

  Betalen met de bankkaart vereenvoudigt uw beheer en biedt uw klanten veiligheid en gebruiksgemak. Maak kennis met ons gamma betaalterminals.

Vaardigheden en scholing

De vaardigheden die nodig zijn voor het succes van een project, evolueren met de tijd. Een diploma kan natuurlijk helpen, maar is niet altijd onontbeerlijk. Kennis van informatietechnologie, een uitgebreide talenkennis en een ruime ervaring zijn vaak bepalend. Een onmiskenbare troef? Vitale reflexen hebben (zonder daarom noodzakelijkerwijs expert te zijn) in de diverse aspecten van de onderneming: commercieel, strategisch, financieel, menselijk en logistiek.

Werk uw vaardigheden voortdurend bij, want die domeinen veranderen constant. Onthoud vooral dat men onmogelijk een expert kan zijn in alles. U kunt opleidingen volgen in uw eigen domein, dat wel. Maar voor het overige doet u best een beroep op specialisten.