Liquide middelen uit de onderneming halen

Liquiditeiten Content

De activiteit van uw klanten levert extra liquide middelen en/of winst op. Hoe kunnen we dat alles zo rendabel mogelijk maken en tegelijk toch een evenwicht bewaren als de vennootschap werkmiddelen nodig heeft?

Welke initiatieven u moet nemen ten aanzien van uw klant

  • Als bedrijfsadviseur analyseert u of er overtollige liquide middelen zijn en, zo ja, in welke mate en wanneer die zich voordoen.
  • U kunt ook bepalen op welk ogenblik die liquide middelen opnieuw noodzakelijk zullen zijn in het geval van nieuwe investeringen, investeringsuitgaven (Capex) of kapitaalbehoeften.

Hoe Belfius u adviseert en bijstaat

  • Als financieel specialist geeft Belfius u advies over de specifieke kenmerken en mogelijkheden om beleggingen te doen in naam van een vennootschap.
  • Wij lichten u eveneens in over alle fiscale aspecten van een dergelijke belegging. De werkfiche fiscaliteit van beleggingen als vennootschap biedt u een gedetailleerd overzicht.
  • Voor een meer gerichte keuze leggen wij u enkele vragen voor: welke spaar- en beleggingsproducten zijn het best aangepast? Welk soort van belegger is uw klant? Welk product voor welke horizon? Welke zijn de voornaamste soorten beschikbare producten?
  • Kent u de Tax Shelter? Weet u dat er fiscale voordelen verbonden zijn aan het ondersteunen van de Belgische audiovisuele sector? Vergeet die tip niet! Lees meer over onze samenwerking met Casa Kafka Pictures.

Vorm een winnend duo!

Uw partnership met uw relatiebeheerder: de winnende troef van de oplossingen op maat voor uw klant.

Beleggen als vennootschap

Beleggingen voor een vennootschap bekeken vanuit fiscaal oogpunt: