Casa Kafka Pictures

Een fiscale vrijstelling voor investeringen ten gunste van de Belgische film: dat is het principe van Tax Shelter dat de vennootschap Casa Kafka Pictures u sinds 2005 voorstelt. Deze nuttige, originele en efficiënte formule laat u toe een fiscaal voordeel te behalen en tegelijk de Belgische filmindustrie te ondersteunen. Het geeft u als investeerder ook een zichtbare, waardevolle en duurzame dimensie!

Casa Kafka Pictures

Casa Kafka Pictures is een filiaal van de RTBF en de reclameregie RMB. De vennootschap werd in november 2005 opgericht met een dubbel doel:

  • de groei en structurering van de Belgische audiovisuele productie ondersteunen
  • een veilig investeringsproduct aanbieden aan Belgische bedrijven geïnteresseerd in Tax Shelter
Tax Shelter om uw thesaurieoverschotten te herbeleggen

Aan talent is er geen gebrek in de Belgische audiovisuele sector, maar aan financiële middelen vaak wel. De regering besliste in 2002 om de sector een stevig handje te helpen met een fiscaal interessant initiatief voor ondernemingen: Tax Shelter. Dankzij die formule kunt u de audiovisuele creatie financieel ondersteunen en tegelijk onder bepaalde voorwaarden een heel aantrekkelijk fiscaal voordeel genieten: een fiscale vrijstelling van 150 % van de gestorte bedragen.

Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius

Sinds 2009 werkt Belfius samen met Casa Kafka Pictures. Dat laat onze Business- en Corporate-klanten toe om de voordelen van de Tax Shelter-formule te genieten. De keuze voor Casa Kafka Pictures als partner is gebaseerd op haar waarden, resultaten en expertise.

De samenwerking werd overigens toegejuicht door de professionals uit de audiovisuele sector. Het succes bleef dan ook niet uit: tussen 2009 en 2012 werden met het geïnvesteerde bedrag van 27 350 000 euro Belgische realisaties zoals ‘De Rouille et D’Os’ en ‘Groenten uit Balen’ gefinancierd.

Wilt u meer weten over Casa Kafka Pictures?

Ontdek Casa Kafka Pictures in detail

Meer info over de wettelijke en fiscale aspecten van dit soort belegging?

Vervolledig het formulier of neem rechtstreeks contact met de hieronder vermelde personen :

Eddy Wauters 02 222 98 15 eddy.wauters@belfius.be
Ilse Claerhout 02 222 53 34 ilse.claerhout@belfius.be
Gunter De Caluwé 02 222 51 33 gunter.decaluwe@belfius.be