In deze editie

  • Nieuwe fiscale maatregelen: wat is de impact op uw belastingaangifte?

    De regering introduceerde heel wat fiscale maatregelen die gevolgen kunnen hebben voor uw zaak. Van consumptiecheques en investeringsaftrek tot vergoedingen voor telewerkers. We zetten de belangrijkste graag op een rijtje voor u.

  • De Belgische economie midden 2022 uit het dal

    Wanneer de Belgische economie weer op het niveau van vóór de crisis zal zitten? Midden 2022, luidt het verdict van onze analisten. Wie zal dat herstel stimuleren? En hoe ziet de rest van 2021 er dan uit? Ontdek het antwoord op deze en andere vragen die u zich stelt over de economische heropleving.

  • De transitie naar een nieuwe mobiliteit

    Mobiliteit zit vandaag op een kantelpunt. Wanneer we ons moeten verplaatsen, groeit steeds meer het besef om dat ecologisch verantwoord en kostenefficiënt te doen. Deze mentaliteitsverandering en het groeiende milieubewustzijn effenen het pad voor nieuwe oplossingen die flexibeler, duurzamer en gemakkelijker zijn.

  • Vennootschapsbelasting: een lager tarief betekent niet altijd minder belastingen

    Eind 2017 hervormde de regering enkele belangrijke onderdelen van de vennootschapsbelasting. Het tarief was daar een van. Vandaag, 4 jaar later, is het tarief 25% en zelfs 20% voor kleine vennootschappen in plaats van 33,99%. Maar… een lager tarief betekent niet altijd minder belastingen. Hoe komt dat?