In deze editie

 • Nieuwe vennootschapswetgeving

  1 januari 2020 is als tweede sleuteldatum erg belangrijk voor de toepassing van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV). Want sindsdien moet u rekening houden met nieuwe spelregels.

 • Hoe toekomstgericht beleggen?

  Los van de huidige beursperikelen is het onze overtuiging dat beleggen op lange termijn een goede zaak is voor uw privévermogen en zeker ook voor de beschikbare middelen van uw vennootschap. We stellen u daarom 5 thema’s voor die, zowel in financieel als maatschappelijk opzicht, erg veelbelovend zijn.

 • Afschrijvingen: nieuw vanaf 2020

  Voortaan kan u als kmo niet meer zelf bepalen hoe snel u de bijkomende kosten van een investering afschrijft. U zal moeten kiezen tussen een afschrijving in hetzelfde tempo als de investering en een afschrijving in één keer.

 • Brandpreventie

  Om het risico op brand en ongevallen en de ernst ervan maximaal te beperken, is het meer dan nuttig om een degelijk preventieplan op te stellen. Dit plan bepaalt welke preventieve maatregelen u moet nemen om de risico's in verband met uw activiteiten onder controle te houden.