Wil u een grote som gespreid en op lange termijn beleggen zonder dat u zelf de beleggingskeuzes hoeft te maken? Dan is een beheersmandaat iets voor u. U geeft daarbij de toestemming aan Candriam om (een deel van) uw portefeuille te beheren, dat daarbij natuurlijk rekening houdt met uw specifieke wensen en persoonlijke situatie. 

Een beheersmandaat is even geschikt voor een privévermogen als voor vennootschappen die een blijvend liquiditeitsoverschot willen beleggen.

Beheerd door professionals


De beheerder volgt de financiële markten op de voet voor u en speelt in op de marktevoluties om de doelstellingen van uw mandaat te bereiken. Natuurlijk worden er bij de start duidelijke afspraken gemaakt, die u op elk moment kan herzien.

Welke van onze beheersmandaten voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals de omvang van uw vermogen, uw doelstellingen en hoe u tegenover risico staat. Eén ding hebben al onze beheersmandaten alvast gemeen: risicobeheersing staat centraal.


Gespreid instappen? Een goed idee


Ervaren beleggers weten dat u best zoveel mogelijk spreidt. Met een beheersmandaat zit u alvast goed wat betreft spreiding over verschillende soorten activa, sectoren en regio’s.

Maar ook spreiden in de tijd is belangrijk. Hoe meer instapmomenten, hoe beter u de pieken en dalen op de financiële markt uitvlakt. Zo belegt u uiteindelijk aan gemiddelde koersen. De voorbije jaren zagen we immers hoe geopolitieke en wereldwijde economische spanningen de beurzen flink beïnvloedden, soms los van de macro-economische fundamenten. Het beste instapmoment uitpikken is dus geen evidentie. Beter is het om uw belegging geleidelijk aan op te bouwen.


Kies voor een Flex Invest Plan


Een Flex Invest Plan is een prima manier om uw gekozen beheersmandaat over verschillende maanden op te bouwen.

  • U belegt een eerste som van minstens 50.000 euro.
  • U belegt daarna maandelijks of driemaandelijks een afgesproken vast bedrag, en dit maximum 2 jaar lang.
  • Het eindbedrag (het bedrag van het contract) bedraagt na maximum 2 jaar minstens 250.000 euro.

U behoudt een duidelijk overzicht


Uw Private Banker bespreekt op afgesproken momenten uw portefeuille en de strategie die wordt gevolgd op basis van een gedetailleerd rapport over de prestaties van uw portefeuille. Daarnaast kan u natuurlijk altijd de evolutie van uw portefeuille zelf opvolgen via de Belfius-app voor tablet en Belfius Direct Net.