Vastgoed

Vastgoed, een vaste waarde bij vermogensopbouw

Een deel van uw vermogen bestaat waarschijnlijk al uit vastgoed. Zowel voor het beheer van uw bestaand vastgoed als bij nieuwe vastgoedinvesteringen zal uw Private Banker u bijstaan om de financiële, fiscale en juridische aspecten zo goed mogelijk te regelen.

Uw vastgoed beheren

Het beheer van uw vastgoed maakt deel uit van een globale vermogensstrategie. Daarom is het belangrijk dat u de waarde kent van uw vastgoedportefeuille. Op basis daarvan kan uw Private Banker u adviseren op welke manier u uw vastgoed kunt rendabiliseren. Hij bekijkt ook hoe u uw vastgoedportefeuille het best structureert en hoe u ze optimaal kunt overdragen aan uw kinderen.

Ook wanneer u vastgoed wilt kopen of verkopen, zal uw Private Banker u bijstaan en samen met onze vastgoedexperts de financiële en fiscale implicaties onder de loep nemen.

Investeren in een tweede woning

De aankoop van een tweede verblijf is een investering die heel wat aandacht vergt. Uw Private Banker kent u, en zal u dan ook optimaal adviseren over de volgende belangrijke aspecten:

 • De financiering
  Wat is voor u de optimale financieringsformule? Koopt u een pand in het buitenland? Ook dan financiert u deze woning best in België.
 • De successie
  Wat is uw huwelijksstelsel? Wilt u dat de langstlevende partner het huis behoudt? Overweegt u een gesplitste aankoop met het oog op overdracht naar de kinderen? Het zijn stuk voor stuk elementen die een impact hebben op uw aankoop. Uw Private Banker adviseert u hier graag bij.
 • De fiscaliteit
  Als ondernemer kunt u vastgoed als privépersoon aankopen of via uw vennootschap. Daarbij is er een belangrijk fiscaal verschil. Uw Private Banker geeft u graag informatie. Ook over de fiscale behandeling van huurinkomsten.

Hebt u een vraag? Wilt u fiscaal of juridisch advies?

Met al uw vragen over uw vastgoedpatrimonium kunt u terecht bij uw Private Banker. Hij informeert u grondig en kan hierbij een beroep doen op experts in patrimoniumbeheer en vastgoed.

 

 

Uw Private Banker

Uw Private Banker

{{name}}

{{name}}

{{role}}
 • {{officeName}}
 • {{officeAddress}}

Uw Belfius-kantoor

Contacteer Belfius

Naar de contactpagina