Offer

Belfius Select Portfolio Sustainable

Duurzaam beleggen

Beleggen in een duurzaam beheersmandaat

Belfius Select Portfolio Sustainable is een contract discretionair vermogensbeheer dat belegt volgens de principes van duurzaam beheer. Hecht u veel belang aan de principes van deugdelijk bestuur? Als belegger vindt u de milieu-impact van uw beleggingen misschien ook belangrijk. En wil u dat de bedrijven waarin u belegt, maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen?

Activaklassen

De beheerders selecteren zorgvuldig de activa die in hun categorie de meest stabiele prestaties neerzetten op lange termijn. Naast aandelen en obligaties worden ook alternatieve activa in de portefeuille opgenomen. Kenmerkend is dat ze een lagere correlatie vertonen met de bewegingen op de ‘traditionele’ financiële markten. Deze activa zorgen ervoor dat de schommelingen op de financiële markten minder voelbaar zijn in uw portefeuille. Zo is er dus een betere verhouding tussen risico en rendement. Concreet gaat het dan over grondstoffen, vastgoed en andere alternatieve strategieën.

Duurzaam

Belfius Select Portfolio Sustainable investeert uitsluitend in bedrijven en overheden die niet alleen goed scoren qua financiële vooruitzichten, maar ook op het vlak van duurzaam beleid. De keuze van de activa gebeurt op basis van ESG-criteria.

  • Ecologische criteria kijken naar hoe goed een bedrijf of emittent zorg draagt voor het milieu.
  • Sociale criteria onderzoeken hoe een bedrijf of emittent omgaat met zijn werknemers, leveranciers en klanten, en met de maatschappij waarin het actief is.
  • Governance heeft betrekking op het beleid van een bedrijf, de verloning van het topmanagement, audits en interne controles, en het recht van de aandeelhouders.

Rendement

Onderzoek toont aan dat duurzame beleggingen doorgaans een rendement opleveren dat gelijkloopt met dat van klassieke beleggingen. Bovendien bieden ze u een betere bescherming als de markt daalt. Ze hebben immers strenge screenings doorstaan, waardoor de kwaliteit in uw portefeuille beter is.
Daarnaast kunnen duurzame fondsen extra potentieel bieden, doordat ze beleggen in bedrijven die blijven zoeken naar manieren om ecologische en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. En net daarom kunnen ze de winnaars van de toekomst worden.

 

Belfius Select Portfolio Sustainable

Uw Private Banker

Uw Private Banker

{{name}}

{{name}}

{{role}}
  • {{officeName}}
  • {{officeAddress}}

Uw Belfius-kantoor

Contacteer Belfius

Naar de contactpagina