Wat stelt Belfius u als optimale beveiliging van uw bankverrichtingen voor?

Optimal security

Met BelfiusWeb voert u uw bankverrichtingen nu al volstrekt veilig uit. Maar Belfius biedt u daarnaast ook de mogelijkheid om extra veiligheidsfilters in te stellen voor een optimale beveiliging van uw bankverrichtingen, rekening houdend met de behoeften en het profiel van uw organisatie. Uiteraard beslist u zelf in welke mate u een beroep wilt doen op die mogelijkheden.

Hieronder vindt u de veiligheidsfilters die u kunt instellen voor overschrijvingen, domiciliëringen en kaartverrichtingen.

Overschrijvingen

Afhankelijk van hoe u overschrijvingen gebruikt, zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Enkel nog elektronische overschrijvingen. De tijd van papieren overschrijvingen is grotendeels voorbij. Bovendien zijn elektronische overschrijvingen niet alleen sneller, maar ook veiliger. Voor uw veiligheid blokkeert Belfius de uitvoering van overschrijvingen op papier vanop uw zicht- en spaarrekeningen. Zo vermijdt u fraude met papieren overschrijvingen.
  • Overschrijvingen naar het buitenland: bepaal zelf de lijst van landen. U doet nooit overschrijvingen naar het buitenland of enkel Europese overschrijvingen naar sommige landen van de SEPA-zone? Voor een betere beveiliging van uw betalingen bieden wij u de mogelijkheid de landen te definiëren waarvoor u de uitvoering van uw internationale of Europese overschrijvingen wenst toe te laten of juist niet toe te laten.

Deze veiligheidsfilter is interessant voor u:

  • wanneer u nooit papieren overschrijvingen gebruikt
  • wanneer u nooit overschrijvingen naar het buitenland doet of enkel naar bepaalde landen van de SEPA-zone.

Domiciliëringen

Op uw eenvoudig verzoek blokkeren wij de uitvoering van Europese domiciliëringen in bepaalde landen.

Deze veiligheidsfilter is interessant voor u:

  • wanneer u geen domiciliëringen gebruikt voor uw betalingen
  • wanneer u de landen waarvoor u de uitvoering van uw domiciliëringen toelaat, wenst te beperken.

Kaartverrichtingen

Bankkaarten zijn het betaalmiddel bij uitstek: ze bieden u zowel gebruiksgemak als veiligheid.

Bepaalde veiligheidsfilters kunnen uw veiligheid nog verhogen:

  • Aanpassen van de gebruikslimieten. U kunt de gebruikslimieten van uw debet- en kredietkaarten aanpassen aan de behoeften van uw organisatie.

  • Uitsluiten van betalingen via het internet. Op uw debet- en kredietkaarten kunt u de functie e-Commerce (betalen via internet) desactiveren.

  • Aanpassen van de geografische zone waarin kaarten bruikbaar zijn. Bij debetkaarten is de Maestro-functie immers standaard beperkt tot de Europese geografische zone. Indien nodig kunt u echter vragen om ze in andere geografische zones te activeren tijdens de periode waarin dat voor u wenselijk is. MasterCard- en Visa-kredietkaarten zijn daarentegen standaard bruikbaar in de hele wereld, maar u kunt het gebruik ervan beperken tot bepaalde geografische zones (zie kaart hieronder), of zelfs tot België alleen.Contacteer ons

  • Contacteer uw Corporate Banker