Veilig en vlot exporteren

De Belgische afzetmarkt is klein, soms te klein om de groei van uw onderneming te bestendigen. Interessante zakenkansen situeren zich vaak in het buitenland, naar verre afzetmarkten, maar dat houdt risico’s in. Als vertrouwenspartner loodsen we u om alle hindernissen heen en ondersteunen we u bij de financiering van al uw handelsoperaties.

Export Uitdagingen F06

Uw uitdagingen als exporteur

Hoe betrouwbaar en kredietwaardig is uw buitenlandse klant? Hoe stabiel is de exportmarkt waarin u opereert? Zowel voor exportoperaties met een cyclus van minder dan een jaar, als voor kredietverlening op de langere termijn, heeft u specifieke noden. Wij stellen u de gepaste financieringstechniek voor.

Meer info
Export LT F06

Export op korte termijn

Belfius beschikt over specifieke financieringsinstrumenten om u als ondernemer te ondersteunen bij uw handelsoperaties met een cyclus van minder dan 1 jaar. Alle goederen die u aan uw buitenlandse klant verkoopt, komen hiervoor in aanmerking.

Meer info
Export KT F06

Export op lange termijn

U wilt een exportfinancieringsvoorstel aan uw buitenlandse klant op lange termijn doen? Via Belfius verleent u uw koper krediet op meer dan 1 jaar, zonder dat u hierdoor zelf een betalingsrisico loopt of uw bestaande kredietlijnen moet aanspreken.

Meer info

Steeds tot uw dienst

Voor ons bent u geen klant, maar een partner. Uw corporate banker kent uw dossier en ondersteunt u van a tot z tijdens het hele importproces.