1. Home
  2. Uw uitdagingen
  3. B2G

Overheidsopdrachten, een buitenkans voor alle ondernemingen

De regels en procedures lijken misschien ingewikkeld, maar de cijfers liegen er niet om: met een jaarlijks bedrag van meer dan 50 miljard euro dat voor de uitvoering van werken, de levering van goederen of het verlenen van diensten wordt uitgegeven, betekenen overheidsopdrachten wel degelijk een niet te versmaden economisch potentieel!

Wenst u van overheidsopdrachten een van de krachtlijnen van de ontwikkeling van uw onderneming te maken? Dit dossier ‘Business 2 Government (B2G)’ verschaft u alle nuttige informatie om u te helpen de overheidsopdrachten die door de Belgische aanbestedende overheden worden gelanceerd, in de wacht te slepen.

Wilt u meer te weten komen over B2G? Bekijk ons filmpje.

Government

Wie zijn de aanbestedende overheden?

In België trekken 20 000 aanbestedende overheden jaarlijks een totaal bedrag van 50 miljard euro uit voor de bestelling van werken, leveringen en diensten ten behoeve van het gemeenschappelijk welzijn. Wie zijn die aanbestedende overheden, uw toekomstige klanten?

Ontdek de publieke en sociale markt en zijn potentieel
Rules

De regelgeving betreffende de overheidsopdrachten

Verkopen aan de publieke & sociale sector vereist dat men de strikte regels van de overheidsopdracht kent. Wanneer een aanbestedende overheid een overheidsopdracht in de markt plaatst, moet ze de wetgeving op de overheidsopdrachten naleven om de overheidsbestelling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en op een verantwoorde manier het geld van de belastingplichtigen aan te wenden.

Ontdek de regels inzake overheidsopdrachten
Preparations

Inschrijven op overheidsopdrachten

Een professionele aanpak is uiterst belangrijk om een overheidsopdracht in de wacht te slepen. Zonder een goede voorbereiding en een strikte organisatie, zou het een tocht met vele hindernissen kunnen worden. Hoe kan men de lopende overheidsopdrachten opsporen? Hoe moet men een bestek analyseren en een competitieve en perfect conforme offerte opstellen?

Ontdek al onze wenken om een overheidsopdracht in de wacht te slepen
Formation

Belfius helpt u uw zaken uitbouwen

Indien uw onderneming ervoor gekozen heeft om van de overheidsopdrachten een van de krachtlijnen van haar ontwikkeling te maken, staan Belfius en zijn partners te uwer beschikking om u te begeleiden bij de vele stappen die u zet en u een aangepast antwoord te bezorgen voor het opstellen van uw offertes en de uitvoering van uw opdrachten: financiering, waarborg, detectie, advies, opleiding...

Ontdek onze oplossingen Business 2 Government

B2G News

Via B2G News houden wij u op de hoogte van de actualiteit in verband met overheidsopdrachten.

Ontdek B2G News

Overheidsopdrachten

7 goede redenen om in te tekenen!

Meer info

Smart Cities

Een uitdaging voor de overheid, een opportuniteit voor ondernemingen!

Meer info