Referenties

6_Aspiravi

De Vlaamse Energieholding werd in 1992 opgericht als financieringsvehikel voor de verdere expansie van de elektriciteitsproducent SPE. De holding heeft sinds haar oprichting de focus gehouden op energie activiteiten in België met bijkomende participaties in de transportnetbedrijven Fluxys en Elia. Zij diversifieert op heden haar portefeuille via participaties in de sector van de groene energie. 

In maart 2011 nam VEH een participatie van 15.1% in Aspiravi, een Belgische groep actief in hernieuwbare energie (wind, biomassa projecten). 

Belfius corporate Finance trad op als exclusief financieel adviseur voor VEH doorheen het ganse proces (analyse businessplan, waardering, prijs- en globale negotiaties tot aan de finale intrede).

7_EDF Een groep van minderheidsaandeelhouders bestaande uit Publilum, VEH en Dexia, in SPE/Luminus - de tweede grootste energiegroep in België - beslisten in juni 2010 hun participatie te verkopen aan meerderheidsaandeelhouder EDF. Dit gebeurde nav de controleverwerving door EDF over SPE/Luminus.

Belfius corporate finance trad op als exclusief financieel adviseur bij deze verkoop van in het begin tot aan de finale één-op-één discussies met EDF ( discussions with EDF (analyse businessplan, waardering, prijs- en globale negotiaties tot aan de finale verkoop).

8_Renerco
Babcock & Brown verkocht in 2009 zijn meerderheidsbelang in de Duitse hernieuwbare energiegroep: Renerco. Deze groep is actief in wind- en zonneenergie en geothermische projecten op Europese schaal. Het belang werd verkocht aan de Duitse beursgenoteerde groep Baywa.

Belfius Corporate Finance leidde deze verkoop in goede banen als adviseur van de verkopende partij Babcock & Brown.

Bekijk ook onze andere realisaties

Shell RNB dginfra Fluxys
Enl Fluxys