1. Home
  2. Onze producten en diensten
  3. Structuring & Advisory
  4. Corporate Finance Solutions
  5. Mergers & Acquisitions
  6. Referenties

Referenties

Verkoop Renerco
Babcock & Brown verkocht vorig jaar zijn meerderheidsbelang in de Duitse hernieuwbare energiegroep: Renerco. Deze groep is actief in wind- en zonneenergie en geothermische projecten op Europese schaal. Het belang werd verkocht aan de Duitse beursgenoteerde groep Baywa.

Belfius Corporate Finance leidde deze verkoop in goede banen als adviseur van de verkopende partij Babcock & Brown.
Verkoop Distrigas aan ENI
Om de fusie met Gaz de France goed te kunnen keuren, droeg de Europese Commissie Suez op haar meerderheidsbelang van 57,25 % in Distrigas, Belgiës toonaangevende gasleverancier, te verkopen.

Belfius adviseerde mee Publigas, de gasholding van de Belgische gemeenten met een aandeel van 31,25 % in Distrigas, tijdens de onderhandelingen met ENI, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder in Distrigas.
Overname Distrigas & C° door Fluxys
De raden van bestuur van Fluxys en Distrigas keurden op 30 juni 2008 de voorgestelde overname goed van Distrigas & C° door Fluxys. Distrigas & C° werd in het leven geroepen om de aardgastransitdiensten te commercialiseren in de leidingen Zeebrugge-Blaregnies (Troll) en Zeebrugge-Zelzate/Eynatten (VTN1).

Tijdens dit verkoopproces adviseerde Belfius mee Publigas, de gasholding van de Belgische gemeenten met een aandeel van 31,25 % in Distrigas en Fluxys.
Aankoop aandelen van Fedimmo door Befimmo
In december 2006 slaagde Befimmo, de Belgische vastgoedbevak die genoteerd staat op Euronext Brussel, erin om 90 % van de aandelen van Fedimmo SA te kopen die door de Belgische regering te koop werden aangeboden. De portfolio van Fedimmo omvat 62 kantoorgebouwen met een totale grondoppervlakte van 382 000 m2.

Belfius trad op als exclusieve financiële adviseur voor Befimmo bij de overname van Fedimmo.
Verkoop Belfius Immo Lux
Belfius en Ethias hadden een meerderheidsbelang in Belfius Immo Lux en wilden dat verkopen aan Leasinvest Real Estate, een vastgoedbevak genoteerd op Euronext Brussel.

In een eerste fase adviseerde Belfius Corporate Finance Ethias en Leasinvest Real Estate over de verkoop. In een tweede fase stond Belfius met succes Leasinvest Real Estate bij in het openbare overnamebod op Belfius Immo Lux.

Bekijk ook onze andere realisaties