Financial Advisory

Belfius geeft advies in de meest uiteenlopende domeinen van corporate finance. Dat stelt ons in staat om met u een langetermijnrelatie op te bouwen. Voor Financial Advisory kunt u bij onze financiële experts terecht, met name voor adviesopdrachten – zoals fairness opinies – waarderingen en strategische advies, maar ook voor het adviseren en realiseren van maatschappelijk verantwoorde projecten.

Uw voordelen

 • Een schat aan ervaring: de voorbije jaren waren we actief in de meest uiteenlopende projecten en sectoren. We kennen dus het klappen van de zweep en de mogelijke valkuilen.
 • Ruime expertise in het realiseren en adviseren van maatschappelijk verantwoorde projecten: we kennen het reilen en zeilen in sectoren als energie en hernieuwbare energie, infrastructuur en logistiek, gezondheidszorg en onderwijs, en in de sectoren van water en afval.

Goed om weten

Financieel advies is meer dan louter een cijferoefening. Het veronderstelt een grondige kennis van en inzicht in uw business en de dynamische factoren die deze beïnvloeden. Belfius biedt u deze knowhow en dat inzicht aan.

Onze experts verstrekken u algemeen en specifiek financieel advies in het kader van:

 • Fairness opinies (bij een openbaar bod op een bedrijf)
  Als onafhankelijke partij brengen wij een fairness opinie uit waarin we beoordelen of een overnamebod van een beursgenoteerd bedrijf redelijk en evenwichtig (fair) is voor de aandeelhouders van de over te nemen vennootschap.
 • Waarderingen
  Op verschillende momenten kan een bedrijf behoefte hebben aan een onafhankelijke waardebepaling van (een deel van) een business: transacties van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen, inbreng van een business, interne herstructureringen, uitkoop van aandeelhouders ...
  We ondersteunen u graag bij het maken van een objectieve en heldere waardering. Daarbij analyseren we een waaier aan complexe factoren. Hiervoor doen we een beroep op onze gedetailleerde technische kennis van de ‘value drivers' en onze uiterst grondige kennis van de industrie.
 • Strategisch advies
  Wij staan uw onderneming ook bij in het nemen van strategische beslissingen: het afstoten van bedrijfsonderdelen, het opstarten van nieuwe activiteiten, herstructureringen ...
 • Financial advisory
  Wij treden ook op als financieel adviseur bij het realiseren van PPS-projecten en diverse projecten in infrastructuur en (hernieuwbare) energie. Onze financiële specialisten staan opdrachtgevers bij in hun zoektocht naar de juiste financiële structuur – gaande van het modelleren van het project tot de zoektocht naar diverse kapitaalverstrekkers.

Wilt u meer informatie?

Financieel advies onder de vorm van onder meer fairness opinies en waarderingen: ook daarvoor bij u bij Belfius aan het goede adres. Kijk er onze realisaties maar eens op na.

Financial Advisory Video

Contacteer ons

 • Contacteer uw Corporate Banker

Alternatieven

Mergers & Acquisitions

 • Wenst u hulp bij complexe transacties die een grote impact hebben op uw bedrijf?
meer info

Equity Capital Markets

 • Zoekt u de ideale partner om uw kapitaalmarkttransacties in goede banen te leiden?
meer info