1. Home
  2. Onze producten en diensten
  3. Structuring & Advisory
  4. Corporate Finance Solutions
  5. Financial Advisory
  6. Referenties

Referenties

Achtergestelde lening met warrants voor Gemeentelijke Holding en DG Infra +
Belfius adviseerde de Gemeentelijke Holding en DG Infra +, een niet genoteerd private equity fonds met focus op infrastructuur, bij hun onderhandelingen met Electrawinds bij de intekening op een converteerbare obligatie met warrants.

Electrawinds is de grootste private speler op de Belgische markt van hernieuwbare energie. De onderneming produceert, verkoopt en verdeelt groene stroom die opgewekt wordt door onuitputtelijke schone energiebronnen, zoals wind, zon en biomassa.
Advies bij herstructurering NMBS Holding
Belfius Corporate Finance adviseerde de NMBS Holding in een oefening om de schuld en de groep te herstructureren. De NMBS Holding werd door de Europese Commissie verplicht om deze oefening te doen.
Fairness opinie HGRT
De Franse holding van transportnetwerkbeheerders HGRT gaf Belfius de opdracht een fairness opinie te geven bij de aankoop van een extra belang van 34 % in de Franse energiebeurs Powernext van NYSE Euronext.

RTE, Elia en Tennet, de drie transmissiesysteemoperatoren uit Frankrijk, Belgiƫ en Nederland, zijn de aandeelhouders van HGRT.

Bekijk ook onze andere realisaties