Equity Capital Markets

Met Belfius staat u sterk als u een kapitaalmarkttransactie overweegt. We zijn immers al langer dan vandaag een toonaangevende speler voor kapitaalmarkttransacties op de Belgische beurs, zowel met betrekking tot beursintroducties als met secondary public offerings en kapitaalverhogingen in de privésector. Kortom, we vormen de ideale partner om uw kapitaalmarkttransacties in goede banen te leiden.

Uw voordelen

 • Een uitgebreid en performant retailnetwerk: Belfius Bank behoort tot de top van de Belgische banken die betrokken zijn bij kapitaalmarkttransacties op NYSE Euronext.
 • Een schat aan ervaring: we werkten met succes mee aan de plaatsing van een aantal grote en belangrijke beurstransacties.

Goed om weten

Via Belfius Bank bereikt u in België alleen al meer dan 4 miljoen klanten, verspreid over een 800-tal agentschappen in het volledige Belgische grondgebied. Concreet biedt Belfius u heel wat ervaring en expertise, met name op het vlak van:

 • Beursintroducties of Initial Public Offerings (IPO)
  Belfius Corporate Finance adviseert uw onderneming bij haar beslissing of ze al dan niet ‘publiek' moet gaan. In deze rol overleggen we met het management over de te volgen strategie.
  We coördineren het werk van de verschillende partijen betrokken bij de transactie (zoals de juridische adviseur, de auditors, de FSMA en de marktautoriteiten). We waken over de goede vooruitgang van het proces (bijvoorbeeld bij het opstellen van het prospectus). Ook met de waardering van het bedrijf laten we ons in. En ten slotte plaatsen we de aandelen bij toekomstige particuliere en institutionele investeerders.
 • Kapitaalverhogingen of Secondary Public Offerings (SPO)
  Belfius staat ook voor u klaar om u te begeleiden bij latere kapitaalrondes. Dit zowel voor het plaatsen van bestaande aandelen bij nieuwe investeerders als voor het plaatsen van nieuwe aandelen (kapitaalverhoging).
  Ook hier adviseren wij u bij het hele proces: officiële documentatie, contacten met de FSMA en met de marktautoriteiten, maar bovenal de marketing bij potentiële investeerders via onder meer roadshows.
 • Private plaatsingen
  Bij een private plaatsing halen niet-beursgenoteerde bedrijven kapitaal op bij onder andere private equity fondsen, venture capitalists of institutionele investeerders.
  Ook bij dit proces kan het corporate team van Belfius u uiteraard bijstaan. We kunnen u bijgevolg een oplossing bieden voor nagenoeg alle fases in de levenscyclus van uw onderneming.

Wilt u meer informatie?

Grote of kleinere IPO's, kapitaalverhogingen, private plaatsingen en andere activiteiten op de equity capital markets: voor Belfius hebben ze geen geheimen meer. Kijk er onze realisaties maar eens op na.

Equity Capital Markets Video

Contacteer ons

 • Contacteer uw Corporate Banker

Alternatieven

Mergers & Acquisitions

 • Wenst u hulp bij complexe transacties die een grote impact hebben op uw bedrijf?
meer info

Financial Advisory

 • Wenst u advies in de meest uiteenlopende domeinen van corporate finance?
meer info