1. Home
  2. Onze producten en diensten
  3. Structuring & Advisory
  4. Corporate Finance Solutions
  5. Equity Capital Markets
  6. Referenties

Referenties

Velcan Energy Private plaatsing Velcan Energy

Velcan Energy, dat genoteerd is op de Franse OTC-markt, bouwt en exploiteert waterkrachtcentrales voor hernieuwbare energie in Brazilië en India.

Belfius trad in september 2007 op als bookrunner van het Europese luik van de private plaatsing van 60 miljoen euro door Velcan Energy. De National Bank of Dubai deed dat voor het deel voor institutionele beleggers in het Midden-Oosten. Door Belfius 's uitstekende prestatie werd de Europese tranche verhoogd.
Befimmo Befimmo Kapitaalverhoging Befimmo

Befimmo is een Belgische vastgoedbevak die een vastgoedportefeuille beheert van voornamelijk kantoorgebouwen in België en Luxemburg. Belfius trad op als joint global coordinator bij de kapitaalverhogingen van Befimmo op Euronext Brussel in 2007 en 2009. De uitgiftes verliepen via een openbaar aanbod van aandelen met voorkeurrechten en via een versnelde private plaatsing van scrips met institutionele beleggers. Belfius leverde een belangrijke bijdrage tot beide kapitaalverhogingen van respectievelijk 261 miljoen euro en 167 miljoen euro.
Metris Beursintroductie Metris

Metris ontwerpt, ontwikkelt en brengt een uniek gamma 3D-hardware- en softwarecontrolesystemen op de markt voor de designindustrie en de productie.

Belfius was co lead manager voor het retail- en institutionele luik bij de notering op Euronext Brussel. Het orderboek werd verscheidene keren overingeschreven. Het institutionele orderboek was gediversifieerd volgens regio en type met meer dan twee derden van de orders uit het buitenland.
Elia Beursintroductie Elia

Elia is de Belgische systeemoperator die instaat voor de transmissie van elektriciteit.

Als joint lead manager voor het retailluik droeg Belfius substantieel bij tot Elia's notering op Euronext Brussel in juni 2005. Belfius 's orderboek werd meermaals overingetekend.
Belgacom Beursintroductie Belgacom

In maart 2004 verkocht een consortium van SBC Communications, het Singaporese SingTel en het Deense TDC zijn belang van 46,9 % in de Belgische telecomoperator Belgacom. Het was de grootste IPO ooit op de Belgische markt met een totaal aanbod van 3,6 miljard euro.

Belfius speelde de rol van joint global coordinator bij de notering van Belgacom. Het liet uitstekende resultaten optekenen, zowel in het retail- als in het institutionele segment. Het institutionele orderboek was gediversifieerd volgens regio en type. De helft van de orders kwam van buiten het thuisland België.

Bekijk ook onze andere realisaties