Belfius e-Trade Finance in detail

Client Trade Content

Verneem alles over de diensten van Belfius e-Trade Finance, over de werking en lees hoe u zich kunt inschrijven.

Wat houdt Belfius e-Trade Finance in?

Dankzij Belfius e-Trade Finance verloopt het proces met betrekking tot uw documentaire kredieten, collections en bankwaarborgen sneller en transparanter en hebt u ook een betere controle over het geheel.

Een volledig aanbod ter ondersteuning van uw commerciële activiteiten

Via heldere en eenvoudige schermen krijgt u een duidelijk overzicht van uw transacties en hun status.

U opent, wijzigt en beheert transacties. Met een muisklik krijgt u al hun onderliggende details te zien, zoals wijzigingen of uitgevoerde betalingen.

U raadpleegt in realtime waardoor u op elk moment op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen van uw transacties: een onmiskenbare troef voor het type handelsactiviteiten dat met LC’s en collections wordt gefinancierd of ingedekt.

U krijgt een volledige historiek van de afgesloten transacties.
Dankzij de uitgebreide zoek- en reportingmogelijkheden vindt u in een oogwenk alle relevante informatie die u nodig heeft om een beslissing te kunnen nemen.

Complementair met andere online toepassingen

Ongetwijfeld kadert uw internationale activiteit binnen een globaal financieel beheer van uw bedrijf, en gebruikt u in combinatie met documentaire kredieten en collections vaak andere financiële instrumenten. Belfius Bank raadt u dan ook aan Belfius e-Trade Finance te combineren met My Portal | BelfiusWeb. Via dit laatste onlinekanaal deelt Belfius Bank zijn knowhow en expertise met u en krijgt u een goed overzicht van uw globale financiële situatie. U volgt er in realtime uw rekeningen, beleggingen en kredieten bij Belfius Bank mee op. Ook wanneer u buitenlandse rekeningen hebt, kunt u deze in My Portal | BelfiusWeb op eenvoudige wijze via SWIFT-berichten opvolgen en beheren. Zo kunt u dus ook uw documentaire kredieten, collections en garanties, samen met uw andere kredieten, raadplegen en opvolgen in BelfiusWeb.
My Portal/BelfiusWeb is een webgebaseerde toepassing, toegankelijk via uw persoonlijke BelfiusWeb-kaart en/of Isabel-kaart. Deze staat borg voor een optimale beveiliging van uw gegevens.

Hoe werkt Belfius e-Trade Finance?

Een proactief beheer van uw documentaire kredieten, collections en bankgaranties is enkel mogelijk met een toepassing die hierop volledig is voorzien. Belfius e-Trade Finance beantwoordt volledig aan die vereiste.

Belfius e-Trade Finance is een veilige toepassing

U krijgt toegang tot Belfius e-Trade Finance via internet, maar uw persoonlijke gebruikersidentificatie en paswoord zorgen – samen met uw digitaal certificaat – voor een optimale beveiliging. We willen ook meegeven dat Belfius e-Trade Finance een HTML-applicatie is. Dit betekent dat u geen software dient te installeren en met de toepassing kunt werken in vele IT-omgevingen.

Eenvoudig aan te passen aan de structuur van uw onderneming

Belfius e-Trade Finance kan perfect geïntegreerd worden in de interne organisatie en de beslissingsstructuur van uw onderneming.

Wanneer transacties met twee handtekeningen gevalideerd moeten worden of onderworpen zijn aan bepaalde limietbedragen kan Belfius dit moeiteloos voor u implementeren.

Beschikt u over meerdere entiteiten, dan kunt u eenvoudigweg switchen tussen de verschillende entiteiten zonder de toepassing te verlaten.

Een gebruiksvriendelijke toepassing

De overzichtelijke en duidelijke schermen zorgen voor een vlotte navigatie en maken het gebruik van de toepassing uiterst eenvoudig. Uw documentaire kredieten, collections en bankwaarborgen kunnen in een handomdraai worden aangemaakt. Het beheer en de opvolging ervan verlopen gemakkelijker en duidelijker.

Belfius e-Trade Finance bevat een aantal functies die het invoeren van verrichtingen vereenvoudigt:

 • Een database van tegenpartijen;
 • Templates en Creatie Similar;
 • Dropdownmenu’s en automatische controles.

Gespecialiseerde ondersteuning

Wenst u meer informatie?

U wilt zich abonneren op Belfius e-Trade Finance?

U hebt nog geen abonnement en wenst nu in te tekenen?

 1. Neem kennis van het reglement Belfius e-Trade Finance
 2. Download en onderteken:
  1. het raamcontract Belfius e-Trade Finance: dit is het contract tussen Belfius Bank en uw bedrijf over het gebruik van Belfius e-Trade Finance. Dit document vult u één keer in voor elk bedrijf (juridische entiteit) dat u wenst te beheren in Belfius e-Trade Finance.
  2. het configuratieformulier Belfius e-Trade Finance: met dit formulier bepaalt u de toegangsrechten en handtekeningbevoegdheden van de hoofdgebruiker, en welke transacties u wenst over laten zetten in Belfius e-Trade Finance. Voor elke extra gebruiker kunt u het configuratieformulier – Extra gebruiker invoeren , waar u de toegangsrechten en handtekeningbevoegdheden kunt bepalen.
  3. Indien u uw import LC’s wenst te beheren via Belfius e-Trade Finance ondertekent u ook het document akte inpandgeving goederen.
 3. Bezorg bovenstaande ondertekende documenten aan uw Corporate Banker bij Belfius Bank. Hij of zij zorgt ervoor dat u snel operationeel bent.

U hebt al een abonnement en u wilt een gebruiker of nieuwe entiteit toevoegen?

U bent nog geen klant bij Belfius Bank, maar u hebt wel interesse in Belfius e-Trade Finance?

 • Neem in dit geval vrijblijvend contact op met een Corporate Banker van Belfius Bank.