DBFM-partnership

Via zijn dochteronderneming Belfius Immo kan Belfius Bank u bijstaan bij uw offerteaanvragen voor PPS-opdrachten van het type DBFM (Design, Build, Finance, Maintain). Onze specialisten kunnen bogen op een jarenlange ervaring in dat domein. Zij maken u wegwijs in deze complexe aangelegenheid en begeleiden u bij de verwezenlijking van uw contracten: voorbereiding, onderhandelingen, vergoedingsmechanismen, juridische aspecten, risico's, financiering ...

Het DBFM-partnership is de ideale oplossing om

 • in te schrijven op een offerteaanvraag voor een PPS-opdracht van het type DBFM
 • derden eigen middelen te laten injecteren
 • vous faire accompagner par nos experts immobiliers

Kies een andere oplossing als u

 • geen externe actieve partner zoekt
 • geen financiering van het type "senior" wenst.

Goed om te weten

 • Het DBFM-partnership is een complex product voor geïntegreerde ontwikkeling, dat staat voor:
 1. Design voor het bouwkundige en technische ontwerp van uw project op basis van uw eisen: u kiest zelf de locatie, de installatie en de materialen.
 2. Build voor de uitvoering van uw bouw- of renovatiewerkzaamheden en de follow-up ervan. Uw privépartner Belfius Bank draagt het bouwrisico, namelijk de tijdige opleving van uw gebouw en de naleving van de gestelde eisen.
 3. Finance voor de periodieke terbeschikkingstellingsvergoeding die het openbaar bestuur stort vanaf de datum waarop uw gebouw ter beschikking wordt gesteld. Deze vergoeding wordt op voorhand bepaald en is geïndexeerd.
 4. Maintain voor het onderhoud en de instandhouding van het gebouw: uw gebouw zal altijd beschikbaar en goed onderhouden zijn. De publieke en private partners leggen de beschikbaarheidscriteria vooraf vast.
 • Als partner speelt Belfius Immo een actieve rol en moet het dus betrokken worden bij alle beslissingen over het project.
 • De injectie van eigen middelen houdt per definitie meer risico's in en is dan ook duurder dan een seniorfinanciering.
DBFM Video

Meer info?

 • Neem contact op met uw Corporate Banker

Wist u dat?

Hebt u voor uw project een waarborg wet-Breyne, een waarborg vastgoedhandelaar, een uitvoerings- of inschrijvingsgarantie of een OVAM-waarborg nodig? Belfius Real Estate Banking biedt u een borgstelling op maat van uw behoeften.

Meer info

Alternatieven

Private Equity

Geniet een injectie van eigen middelen of vereenvoudig de "senior"-financiering van uw project

Meer info