Belfius ART Collection - N°5 - Juli 2017
Het allerlaatste nieuws over onze kunstverzameling in de Belfius Art Gallery en dicht bij u.
Focus
Zo beleefde u Magritte nog nooit.
50 jaar na zijn overlijden is Magritte nog altijd springlevend. En dat bewijzen we in Knokke, met als topattractie de Belfius Magritte Virtual Reality Experience. Van surreëel naar virtueel.
Wie een ticket koopt voor de Magritte Experience, krijgt deze zomer ook de unieke kans om zijn beroemde fresco Domaine Enchanté in het Casino te verkennen. En dankzij een app neemt u deel aan de stadswandeling in de voetsporen van René Magritte.
Op vertoon van uw Belfius-bankkaart betaalt u slechts 10 i.p.v. 14,95 euro voor een combiticket aan de kassa. Klik voor meer details.
Belfius Art Gallery
De deuren van de Belfius Art Gallery zijn zonet gesloten. Afspraak in de lente van 2018 voor het nieuwe seizoen. Tot zolang kan u onze tentoonstellingen altijd in enkele kliks (her)ontdekken tijdens een virtueel bezoek op onze website, of in VR-modus op uw smartphone.
Près de chez vous
Diverse Belgische musea stellen momenteel werken uit de Belfius Art Collection tentoon. Andere kunstwerken werden uitgeleend voor tijdelijke tentoonstellingen, zowel in België als in onze buurlanden. Lees hier meer over onze eerstvolgende samenwerkingen en bekijk het volledige overzicht van de lopende tentoonstellingen.
René Guiette


Rik Wouters
De tentoonstelling in het Maurice Verbaet Art Center brengt hulde aan deze Antwerpse schilder aan de hand van een selectie van zijn werken.
Het afwezige museum – Blauwdruk voor een museum voor hedendaagse kunst voor de Europese hoofdstad
The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction
De volgende vraag zorgt altijd voor de nodige debatten: hoe is het mogelijk dat Brussel als Europese hoofdstad geen museum voor hedendaagse kunst heeft? Tot er een nieuw museum voor hedendaagse kunst komt, toont het Wiels ons een simulatie van een dergelijk museum …

Frans Masereel en de hedendaagse kunst: verzet in beelden
Rik Wouters
Er waait een wind van optimisme aan zee.
Mu.ZEE wijdt het lente- en zomerseizoen aan het geëngageerde facet van Frans Masereel (1889-1972), door de schijnwerpers te richten op zijn beelden van verzet, zijn kijk op de wereld, zijn maatschappijkritiek en zijn pacifisme.
OER - De Wortels van Vlaanderen / Origines - L’Art en Flandre
The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction
De provincie Oost-Vlaanderen organiseert de tentoonstelling ‘OER – De Wortels van Vlaanderen’ in cultuurcentrum Caermersklooster in Gent. De aandacht wordt gevestigd op de grondslagen van een uitgesproken Vlaams culturele identiteit die zijn oorsprong kent in diversiteit.
Give away
Belfius-acties rond de Nacht van de Musea 2017 in Bergen

Afspraak op vrijdag 25 augustus vanaf 19 uur voor een uitzonderlijke nachtelijke kennismaking met de musea in Bergen!

Belfius-klanten betalen op vertoon van hun bankkaart slechts 4 i.p.v. 6 euro.

Tot 30 september 2017 kan u gratis een museum naar keuze bezoeken in de hele "Pôle muséal", door uw pass in te ruilen voor een toegangskaartje!
Give away
Gaat u binnenkort met vakantie en bent u nog op zoek naar vakantielectuur? We hebben aan u gedacht en stellen u voor om de catalogus mee te nemen van een tentoonstelling waaraan de Belfius Art Collection onlangs werken uitleende:

  • Pol Bury – Time in motion – Bozar – februari tot juni 2017 (Frans)
  • Retrospectieve Rik Wouters - Koninklijke Musea voor Schone Kunsten – maart tot juli 2017 (Frans, Nederlands of Engels)
  • OER – De Wortels van Vlaanderen – Caermersklooster – maart tot augustus 2017 (Nederlands)
  • Tintamarre! Instruments de musique dans l’art, 1860-1910 – Musée des Impressionnismes Giverny – maart tot juli 2017 (Frans of Engels)
  • Masereel en hedendaagse kunst: verzet in beelden/Frans Masereel and contemporary art: images of resistance – Mu.Zee – april tot september 2017 (Nederlands/Engels)
Stuur vóór 6 augustus 2017 een mail naar artcollection@belfius.be met in het onderwerp de titel en de taal van uw catalogus naar keuze. De winnaars worden uit de inzendingen geloot en worden persoonlijk verwittigd. Succes en veel leesplezier!
Belfius Bank NV.
Pachecolaan 44 • 1000 Brussel
RPM Brussel TVA BE 0403.201.185
======================================================= 
This message has been analyzed by Deep Discovery Email Inspector.