Belfius ART Collection - N°3 - Décembre 2016
Het allerlaatste nieuws over onze kunstverzameling in de Belfius Art Gallery en dicht bij u.
Focus
Cultuur dichter bij u brengen.
Ook dát is een ambitie die we bij Belfius vol overgave nastreven. Niet alleen door onze unieke kunstcollectie open te stellen in de Belfius Art Gallery, maar ook door diverse artiesten en initiatieven te steunen. Het is dan ook met veel enthousiasme en trots dat Belfius zijn schouders zet onder Art Brussels, de bekende beurs voor hedendaagse kunst die van 21 tot 23 april plaatsvindt in Tour & Taxis in Brussel.

Geniet 50% korting op uw toegangskaart op vertoon van uw Belfius-bankkaart aan de kassa en vergeet zeker geen bezoek te brengen aan onze Belfius Lounge.
Belfius Art Gallery
VERLENGING

De tentoonstelling Recollection - Art & Fashion is nog open op zaterdag 22 en zondag 23 april. Wie dan niet meer kan, niet getreurd. We doen een extra dag open, op zaterdag 20 mei! Kom kijken naar een origineel dialoog tussen de Belfius-kunstverzameling en de werken uit de collectie van het ModeMuseum op de 32e verdieping van de Belfius Tower.

Recollection
Près de chez vous
Diverse Belgische musea stellen momenteel werken uit de Belfius Art Collection tentoon. Andere kunstwerken werden uitgeleend voor tijdelijke tentoonstellingen, zowel in België als in onze buurlanden. Lees hier meer over onze eerstvolgende samenwerkingen en bekijk het volledige overzicht van de lopende tentoonstellingen.
Tintamarre! Instruments de musique dans l’art, 1860-1910
Belfius neemt deel aan Tintamarre in Giverny!
Voor de lente van 2017 worden schilderkunst en muziek, twee "zusterkunsten", in de schijnwerpers geplaatst in het museum van het impressionisme van Giverny, met een tentoonstelling over het afbeelden van muziekinstrumenten in kunst van het einde van de 19e tot het begin van de 20e eeuw.

Frans Masereel en de hedendaagse kunst: verzet in beelden
Les sept péchés capitaux
Er waait een wind van optimisme aan zee.
Mu.ZEE wijdt het lente- en zomerseizoen aan het geëngageerde facet van Frans Masereel (1889-1972), door de schijnwerpers te richten op zijn beelden van verzet, zijn kijk op de wereld, zijn maatschappijkritiek en zijn pacifisme.

Het afwezige museum– Blauwdruk voor een museum voor hedendaagse kunst voor de Europese hoofdstad.
Rik Wouters
De volgende vraag zorgt altijd voor de nodige debatten: hoe is het mogelijk dat Brussel als Europese hoofdstad geen museum voor hedendaagse kunst heeft?  Tot er geen nieuw museum voor hedendaagse kunst komt, toont het Wiels ons een simulatie van een dergelijk museum …
 
OER - De Wortels van Vlaanderen / Origines - L’Art en Flandre


The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction
De provincie Oost-Vlaanderen organiseert de tentoonstelling OER – De Wortels van Vlaanderen in het cultuurcentrum Caermersklooster in Gent. Daarin wordt de aandacht gevestigd op de grondslagen van een uitgesproken Vlaamse culturele identiteit die nochtans haar wortels heeft in de verscheidenheid.
Belfius Bank NV.
Pachecolaan 44 • 1000 Brussel
RPM Brussel TVA BE 0403.201.185