Belfius Art Collection - Newsletter - Oktober 2016
Het allerlaatste nieuws over onze kunstverzameling in de Belfius Art Gallery en dicht bij u.
Art Gallery - focus
2016, het jaar van Rik Wouters
Honderd jaar geleden overleed Rik Wouters (1882-1916), het genie van het Brabantse fauvisme. Naar aanleiding daarvan presenteert de Belfius Art Collection tien van zijn meesterwerken in twee omvangrijke tentoonstellingen. Ze brengen een hommage aan de kunstenaar die niet alleen een meesterlijke schilder was, maar ook prachtige etsen, beeldhouwwerken en tekeningen maakte... Surf meteen naar Zot Geweld/Dwaze Maagd en Rik Wouters & het huiselijk utopia.
Rik Wouters - Zot Geweld Dwaze Maagd
Belfius Art Gallery
Recollection
Het nieuwe seizoen van de Belfius Art Gallery start op zaterdag 22 oktober 2016.
In Recollection - Art & Fashion gaan de meesterwerken van de Belfius Art Collection in dialoog met prachtige modecreaties. Naast de silhouetten van wereldberoemde Antwerpse ontwerpers, herwerken zes jonge talenten een kunstwerk tot een uniek werkstuk.
Plus d'infos
Belfius Art Gallery - Près de chez vous

Diverse Belgische musea stellen momenteel werken uit de Belfius Art Collection tentoon. Andere kunstwerken werden uitgeleend voor tijdelijke tentoonstellingen, zowel in België als in onze buurlanden. Lees hier meer over onze eerstvolgende samenwerkingen en bekijk het volledige overzicht van de lopende tentoonstellingen.

Le regard de Verhaeren
Verhaeren verbeeld
Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van zijn overlijden brengt MSK (Gent) een eerbetoon aan Émile Verhaeren, een vooraanstaand symbolistisch dichter van de Belgische literatuur rond de eeuwwisseling.
Plus d'infos
B. LAST
B-LAST
Een eeuw Belgische abstractie bekeken vanuit de ziel, zonder het kunsthistorische pad te volgen.
Plus d'infos
L’Odyssée des animaux
De Odyssee der dieren
Een ode aan dieren via een bijzonder genre dat een groot succes kende tijdens de 17e eeuw: de art animalier.
Plus d'infos
Schaf und Ruder/Wool and Water
Schaf und Ruder/Wool and Water
De kunst van de weerspiegeling en de fascinatie die het medium met zich meebrengt, van de meest poëtische tot de meest triviale kenmerken. Kijk door de ogen van Lili Dujourie of Gerhard Richer... 
Plus d'infos
Belfius Art Gallery  - News
De Belfius Art Collection heeft nu ook een Instagram-account: belfiusartcollection. Volg in beeld het reilen en zeilen van de galerie en de collectie... #belfiusartcollection
 
Instagram
Belfius Art Gallery  - News

We schenken met plezier 5 x 2 toegangskaartjes voor de tentoonstelling Voor God en geld, te bezoeken in Gent tot 1 januari 2017. Stuur een mail naar artcollection@belfius.be vóór 27 oktober om middernacht met uw adres en het antwoord op de volgende vraag: "Welke periode wordt doorgaans de Gouden Eeuw van de Zuidelijke Nederlanden genoemd? De 5 winnaars worden uit de juiste antwoorden geloot! Succes!