Belfius Art Gallery
 
  Nr 1 – Juni 2016
Het allerlaatste nieuws over onze kunstverzameling in de Belfius Art Gallery en dicht bij u.
In dit nummer:
 
Nieuwe aanwinsten
 
Belfius Art Gallery
 
 
Street Art @ Belfius
Belfius Art Gallery - Focus
Nieuwe aanwinsten

In de loop van 2015 werd de Belfius Art Collection uitgebreid met drie werken: Waiting for the secret van Meggy Rustamova, I’ve been in a similar position before… van Rinus Van de Velde en Nest van Thomas Lerooy. Dat laatste werk kwam recent terecht in de Belfius Art Gallery. We hadden het geluk om de productie ervan mee te maken samen met de kunstenaar zelf.

 
B2G NEWS, N3, avril 2016
Belfius Art Gallery

De Belfius Art Gallery werd op 18 september 2015 officieel geopend en kreeg tot op vandaag iets meer dan 10 000 geboeide bezoekers over de vloer. Momenteel is de Belfius Art Gallery gesloten, omdat we in volle voorbereiding zijn voor de tentoonstelling in het najaar 2016. Zodra ze opnieuw opengaat, brengen we u op de hoogte. Intussen kunt u bij ons terecht voor een virtuele rondleiding van het seizoen 2015-2016.

Belfius Art Gallery - Bij u in de buurt

Het hele jaar door kunt u een selectie werken uit onze kunstverzameling bewonderen in diverse musea in België, andere worden in bruikleen gegeven voor tijdelijke tentoonstellingen. Hieronder vindt u meer info over de lopende initiatieven.

HomoMigratus, een kijk op migratie
Het werk De migranten van Jean Delvin werd in bruikleen gegeven voor de tentoonstelling HomoMigratus, een kijk op migratie in Luik. De tentoonstelling handelt over de menselijke migratiegolven en werpt een nieuwe blik op dit actuele thema.
 
Meer info  
Zot Geweld/Dwaze Maagd
Ter gelegenheid van de honderdste herdenking van het overlijden van Rik Wouters vestigt deze dynamische tentoonstelling de aandacht op de banden tussen beeldhouwwerk, beweging en dans. U zult deze tentoonstelling op verscheidene plaatsen in Mechelen kunnen bezoeken. We gaven Het zotte geweld van Rik Wouters – iconisch werk uit zijn carrière - en V. Eeman, 1999 van Berlinde De Bruyckere in bruikleen voor het onderdeel dat plaatsvindt in het Museum Hof van Busleyden. #zotgeweld.
 
Meer info  
Voor God en Geld. Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden
De provincie Oost-Vlaanderen organiseert de tentoonstelling Voor God en Geld in het cultuurcentrum Caermersklooster in Gent. Thema van de tentoonstelling is de culturele en economische ontwikkeling in het Vlaanderen van de XVe en XVIe eeuw. Meesterwerken en onbekende pareltjes loodsen u in een sensationeel decor naar de fascinerende middeleeuwen. Belfius leent voor de gelegenheid de volgende werken uit: Meester van de Verloren Zoon, Allegorie van Vlijt en Luiheid - Frans Francken, Het Vette Varken - Joos Van Cleve, Madonna met Kind - Joachim Beuckelaer, Hoendermarkt - Ambrosius Benson, Portret van een Dame - Anoniem, Rust van de Heilige Christophorus en een wisseltafel.
 
Meer info  
Rik Wouters & het huiselijk utopia

De thematiek van het huiselijk geluk bij Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling. De hedendaagse beweging waarbij mensen weer op zoek gaan naar huiselijke intimiteit en de natuur, de ‘slow’-beweging en de hernieuwde aandacht voor ambachtelijke technieken, worden in de expo gekoppeld aan het utopische gedachtegoed van Henry David Thoreau’s boek Walden.

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen het MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen – en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen naar aanleiding van het 100-jarig overlijden van de schilder Rik Wouters in 2016.
Belfius leent voor deze tentoonstelling de volgende werken van Rik Wouters uit: Vrouw voor een rood gordijn - Lezende vrouw met witte trui aan het raam - Nel aan de was - Huiselijke zorgen - Vrouw in het rood op het balkon - Gebogen buste met haarwrong.

Meer info  
Belfius Art Gallery - News
Street Art @ Belfius

Street artist Jaune maakte een omvangrijk werk voor Belfius: zijn werk met sjablonen dat het stadsleven in Brussel weergeeft, siert voortaan de muren van de vierde verdieping in de Belfius-toren op het Rogierplein over een oppervlakte van meer dan 1000 m². De Belfius-medewerkers vormden een onderdeel van het creatieve proces. Ze poseerden voor de kunstenaar, maar hebben hem ook geïnspireerd tijdens een door hem geleide creatieve workshop, waarbij hij zorgde voor een hernieuwde band tussen de collega’s en de samenleving.

 
Belfius Art Gallery


 

Belfius Bank NV
Pachecolaan 44 • 1000 Brussel
RPM Brussel BTW BE 0403.201.185

www.belfius.com