Belfius ART Collection - N°3 - Décembre 2016
Het allerlaatste nieuws over onze kunstverzameling in de Belfius Art Gallery en dicht bij u.
Focus
De stad bij dageraad cultiveert het mysterieuze karakter dat zo typerend is aan de doeken van Paul Delvaux. Dit werk versterkt die impressie nog, omdat het een geheim in zich draagt dat zelfs het meest geoefende oog met veel moeite zal ontwaren.
Belfius Art Gallery
In de tentoonstelling Recollection - Art & Fashion vindt er een originele ontmoeting plaats tussen de meesterwerken van de Belfius Art Collection en de modecreaties die erin aan bod komen of er rechtstreeks door geïnspireerd zijn. U vindt een overzicht via deze teaser. Kom kijken tot en met 23 april 2017 in de Belfius Art Gallery.

Recollection
Près de chez vous
Diverse Belgische musea stellen momenteel werken uit de Belfius Art Collection tentoon. Andere kunstwerken werden uitgeleend voor tijdelijke tentoonstellingen, zowel in België als in onze buurlanden. Lees hier meer over onze eerstvolgende samenwerkingen en bekijk het volledige overzicht van de lopende tentoonstellingen.
Pol Bury – Time in motion
Bozar brengt hulde aan Pol Bury, stichter van de kinetische kunst in België. Deze retrospectieve overloopt het werk van de kunstenaar in al zijn rijkdom en verscheidenheid.

De zeven hoofdzonden
Les sept péchés capitaux
De dialogerende werken van Félicien Rops en James Ensor in het licht van de specifieke thematiek van de zeven hoofdzonden.
Retrospectieve Rik Wouters
Rik Wouters
Rik Wouters, icoon van het Brabantse fauvisme, wordt in de schijnwerpers geplaatst in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en ontsluierd in een nieuwe retrospectieve.
The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction
The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction
Het werk van Sven ’t Jolle levert humoristische en geëngageerde kritiek op het kapitalisme en verkent de waarden en ongelijkheden van onze samenleving. Het WIELS-Centrum verwelkomt een individuele tentoonstelling van de kunstenaar.
News
Om slechtzienden ook de kans te geven kennis te maken met onze kunstverzameling, worden er rondleidingen georganiseerd bij elke tentoonstelling in de Belfius Art Gallery. Die werden voor de gelegenheid speciaal uitgewerkt door de vzw's Audioscenic en Culturama, waardoor belangstellenden op de tast maar ook met een mondelinge beschrijving kennis kunnen maken met de tentoongestelde werken. De eerstvolgende rondleidingen vinden plaats op 28 januari en 11 maart 2017.

malvoyant
Give away
Tijdens de periode van de feesten willen wij u eens speciaal verwennen. We geven de catalogus weg van Donogoo Tonka, de laatste tentoonstelling in het S.M.A.K. gewijd aan Rinus Van de Velde. Om u hiervoor nog meer warm te maken, mocht dat nog nodig zijn, vertellen wij u erbij dat de kunsternaar het boek gesigneerd heeft.
Wil u meedoen aan onze wedstrijd? Beantwoord dan vóór 8 januari om middernacht de volgende vraag. Twee winnaars worden door een onschuldige hand uit de goede antwoorden gekozen.
Rinus Van de Velde
Belfius Bank NV.
Pachecolaan 44 • 1000 Brussel
RPM Brussel TVA BE 0403.201.185