Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

 

Stairs for Life is back! 

Klaar om 696 treden te beklimmen voor het goede doel? 

 

Op 1 december zal het in de Belfius Square weer gonzen van de activiteit: sportfanaten, prominente mediafiguren, supporters en organisatoren tekenen dan immers opnieuw present voor de intussen traditionele Stairs for Life. Contenu de la page

Dit initiatief, dat openstaat voor zowel de personeelsleden van Belfius als het grote publiek, wordt nu al voor de tiende keer georganiseerd ten voordele van Viva for Life. De uitdaging? De 696 treden beklimmen van de Belfius Tower in hartje Brussel. Snelheid, lol en ambiance gegarandeerd!

Dankzij de elektronische tijdsmeting kunnen we een massa deelnemers verwelkomen tijdens deze gekke wedstrijd. Dat levert heel veel fun en geld op ten voordele van kansarme kinderen. Ook jij bent uiteraard welkom op dit uitzonderlijk evenement!

 

Principe

Stairs for Life is een trappenloop in de Belfius Tower. Die wordt nu al voor de tiende keer georganiseerd om geld in te zamelen ten voordele van Viva for Life. Het principe? Zo snel mogelijk de 696 treden van de Tower beklimmen. Er zijn verschillende formules: je kan individueel proberen de beste tijd neer te zetten, maar ook een team vormen met vrienden/collega’s, liefst verkleed. Welke formule je ook kiest, iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd in een gemoedelijke sfeer. 

 

Viva for Life in een notendop

In Wallonië en Brussel leeft één kind op vier onder de armoedegrens. Heel wat gezinnen kampen met financiële moeilijkheden, die dan vaak aan de basis liggen van andere problemen op het vlak van gezondheid, huisvesting, onderwijs, tewerkstelling en participatie aan de samenleving. Kinderen zijn daarvan natuurlijk het grootste slachtoffer. Omdat een goede start in het leven van primordiaal belang is, heeft de RTBF de actie Viva for Life op poten gezet, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Sinds 2014 werkt Belfius samen met de Franstalige openbare zender om die kinderen weer een glimlach op hun gezicht te toveren. Om giften in te zamelen, organiseert Belfius diverse acties – onder meer Stairs for Life - en verkoopt het rode mutsen voor Viva for Life. 

 

Inschrijving

Zin om deze buitengewone ervaring te beleven? Schrijf je in met enkele kliks via deze link. Je kan meteen het uur kiezen waarop je het liefst aan je klimpartij begint. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een mail ter bevestiging van je startuur en ook nog wat praktische inlichtingen. Meld je op donderdag 1 december minstens 30 minuten vóór je vertrekuur aan de inschrijvingsdesk aan (gelijkvloerse verdieping van de Belfius Tower) met de bevestiging van je inschrijving (op papier of smartphone).

Inschrijvingsgeld

Of je nu alleen of in teamverband loopt, het inschrijvingsgeld voor Stairs for Life bedraagt €10 per persoon, een bedrag dat volledig naar Viva for Life gaat. Voor dat geld mag je deelnemen aan de wedstrijd, maar krijg je achteraf ook toegang tot de kleedkamers en kan je een douche nemen.

Je inschrijving is pas definitief na de ontvangst van het inschrijvingsgeld. Stort het op rekeningnummer BE67 0689 0385 2087, met in de mededeling "SFL + inschrijving + naam + voornaam + individueel of groep". 

 

 

Elektronische tijdregistratie

Met het oog op comfort en nauwkeurigheid opteren we voor elektronische tijdregistratie. Elke deelnemer krijgt een rugnummer met een chip die zijn/haar individuele tijd meet op de top. Dankzij die automatische registratie kunnen we meer deelnemers toelaten, voor meer fun en meer geld voor de goede zaak.

 

Downstairs for Life: een feestelijke Belfius Tower

Op 1 december viert de hele Belfius Tower feest, ook de benedenverdieping, met een hapje en een drankje. De opbrengst van Downstairs for Life gaat ook integraal naar kansarme kinderen. We hopen op jullie massale opkomst!

 

Plaats van de actie

Stairs for Life wordt georganiseerd in de Belfius Tower aan het Karel Rogierplein 11 in 1210 Brussel.

 

Stairs for Life in beeld

Om in de sfeer te komen, hier enkele beelden van de vorige editie.

 

Contact

Heb je nog vragen? Mail ze naar stairsforlife@belfius.be.