Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Rode Neuzen Academy in avant-première voorgesteld

Rode Neuzen Dag zamelde vorig jaar 3 061 571 euro in via de verkoop van pins, acties en giften. Daarmee kan in elke school in Vlaanderen één Sidekick Sam opgeleid worden in de Rode Neuzen Academy. En dat is bijzonder goed nieuws voor alle jongeren die het momenteel moeilijk hebben.

 

(Inter)actieve community voor advies of expertise

In de voorbije editie van Rode Neuzen Dag kregen de leerkrachten – voor jongeren de ankerpunten in scholen – een glansrol. Zij vormen hun sidekick. Jongeren kunnen bij hen hun hart luchten en bij hen terecht wanneer ze zich niet goed in hun vel voelen. Daarom noemen we Rode Neuzen-leerkrachten ‘Sidekick Sam’.

Vanaf begin volgend schooljaar worden die Sidekick Sams ondersteund via de Rode Neuzen Academy: een (inter)actieve community en hét referentiekader wanneer zij advies of expertise zoeken om hun leerlingen te begeleiden. Dankzij allerhande tools winnen ze tijd en zijn hun leerlingen sneller geholpen. Verbinding en communicatie staan centraal in deze online community.

 

Meaningful & inspiring, net als Belfius

Op 17 mei werd de Rode Neuzen Academy in avant-première voorgesteld in de gebouwen van DPG Media, dat met zijn merken VTM, Qmusic en Het Laatste Nieuws samen met Belfius de drijvende kracht achter Rode Neuzen Dag is. 350 Sidekick Sams waren er live getuige van.
 


Belfius
is bijzonder trots om met de Rode Neuzen Academy een verschil te kunnen maken voor leerkrachten en leerlingen.

Olivier Onclin, lid van het directiecomité van Belfius

Jongeren zijn de toekomst. Zij verdienen een Sidekick Sam op school, iemand bij wie ze altijd terechtkunnen. Dankzij de Rode Neuzen Academy ondersteunen we leerkrachten in die rol. Zo kunnen we als maatschappelijk bewuste bank-verzekeraar betekenisvol en inspirerend zijn.

Wens je Rode Neuzen Dag te steunen? Dat kan!

Alle giften zullen gebruikt worden voor de verdere uitbouw van de Rode Neuzen Academy.

Doe snel en makkelijk een gift: