Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Bedankt uit naam van alle jongeren!

 

Rode Neuzen Dag is in zijn opgezet geslaagd! En daar is Belfius – een trouwe partner van de actie naast VTM, Qmusic en HLN.be – ontzettend trots op.

Ondanks de nog steeds moeilijke Covid-context werd er immers 3 061 571 euro ingezameld via de verkoop van pins, acties en giften. Daarmee kan in elke school in Vlaanderen één Sidekick Sam opgeleid worden in de Rode Neuzen Academy. En dat is bijzonder goed nieuws voor alle jongeren die het momenteel moeilijk hebben.

Leerkrachten stonden deze editie centraal

In deze editie van Rode Neuzen Dag kregen de leerkrachten – voor jongeren de ankerpunten in scholen – een glansrol. Zij vormen hun sidekick. Ze verbinden jongeren opnieuw met elkaar en maken echt het verschil. Daarom noemen we Rode Neuzen-leerkrachten ‘Sidekick Sam’.

De opbrengst van Rode Neuzen Dag 2021 gaat naar de oprichting van een Rode Neuzen Academy: een gloednieuw platform voor alle Sidekick Sams, vol opleidingen en tools om leerlingen sterker te maken in het bespreken van hun problemen.

 

Sidekick Sam

Ook Belfius op de afspraak

Net zoals voorgaande jaren zette Belfius opnieuw massaal de schouders onder Rode Neuzen Dag.

Olivier Onclin, lid van het directiecomité van Belfius: “Rode Neuzen Dag is meer dan ooit belangrijk. De coronapandemie heeft heel veel van de jongeren gevergd. Nochtans zijn zij de toekomst. Het is belangrijk dat we hen nu helpen om veerkrachtig te zijn. Daarom geloven wij bij Belfius als maatschappelijk bewuste bank dat de Rode Neuzen Academy en de Sidekick Sams zeer noodzakelijk zijn. De resultaten van vandaag tonen aan dat Vlaanderen deze visie met ons deelt. Dat is een extra motivatie om van de Rode Neuzen Academy een vaste waarde te maken zodat leerkrachten hun rol als Sidekick Sam ten volle kunnen realiseren.

Bekijk de compilatie met een bloemlezing van enkele leuke acties:

 
 

Wens je Rode Neuzen Dag 2021 nog te steunen? Dat kan!

 

Doe nog snel en makkelijk een gift: