Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

 

Rode Neuzen Dag 2021

 

Rode Neuzen Dag – dat sinds 2015 op de Vlaamse kalender staat – is nu relevanter dan ooit. Het hele Covid-gebeuren is voor jongeren een ware beproeving. Hen de nodige aandacht geven en ervoor zorgen dat alle jongeren in Vlaanderen na Covid een sterkere toekomst tegemoet gaan, is dan ook primordiaal.

Belfius zet als partner graag zijn schouders onder Rode Neuzen Dag 2021. Bovendien roepen we iedereen op om solidariteit met jongeren te tonen door een Rode Neuzen-pin te kopen of een fiscaal voordelige gift te doen. Via de Belfius app kan dat laatste overigens makkelijk en snel, of scan de QR code.

 

Wees solidair. Koop een pin of doe een gift.

Belfius wil in deze moeilijke periode ‘meaningful’ zijn voor jongeren die het moeilijk hebben. Daarom roepen we iedereen op om een fiscaal voordelige gift te doen. Alle giften (vanaf 40 EUR) gedaan in 2021 geven recht op een belastingvermindering van 45% en op een fiscaal attest. Je kan voor 3 euro ook een Rode Neuzen-pin kopen. Daarvan gaat 2 euro integraal naar het goede doel.

 

Waarom nog wachten?

Leerkrachten staan deze editie centraal

In deze editie van Rode Neuzen Dag krijgen de leerkrachten – voor jongeren de ankerpunten in scholen – een glansrol. Zij vormen hun sidekick. Ze verbinden jongeren opnieuw met elkaar en maken echt het verschil. Daarom noemen we Rode Neuzen-leerkrachten ‘Sidekick Sam’.

De opbrengst van Rode Neuzen Dag 2021 gaat naar de oprichting van een Rode Neuzen Academy: een gloednieuw platform voor alle Sidekick Sams, vol opleidingen en tools om leerlingen sterker te maken in het bespreken van hun problemen.

 

Sidekick Sam