Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Rode Neuzen Dag 2020 is een succes!

 

Op vrijdag 4 december was het Rode Neuzen Dag. Tijdens deze editie werden er omwille van Covid-19 geen goodies verkocht. Centraal stond dit keer muziek: liedjes die jongeren een hart onder de riem steken. Vlaanderen deed massaal mee.

Mooie cijfers

  • 800 scholen meldden zich in deze editie aan als trotse Rode Neuzen Dag school, omdat dit hen helpt om mentale weerbaarheid bespreekbaar te maken in hun school.
  • De Rode Neuzen (k)Uur - een online weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren – lokte maar liefst 60.000 leerlingen en leerkrachten.
  • En er werden via Qmusic.be, de Q-app en HLN.be 4000 plaatjes aangevraagd om jongeren een hart onder de riem te steken.
  • Bovendien maakte de Vlaamse Regering op de slotdag bekend om 4,8 miljoen euro vrij te maken om van 5 naar 16 OverKop-huizen te gaan. De eerste OverKop-huizen kwamen tot stand dankzij de Rode Neuzen Dag campagne van 2016 (toen was Belfius er ook al bij). Jongeren tot 25 jaar kunnen er terecht voor allerlei leuke activiteiten, een luisterend oor en professionele therapeutische hulp.

 

Oprecht bedankt

Belfius streeft ernaar om meaningful & inspiring te zijn voor de Belgische samenleving, in dit geval door kwetsbare jongeren een hart onder de riem te steken. We zijn dan ook heel erg dankbaar voor iedereen die op de één of andere manier bijgedragen heeft aan deze editie.

 

Ook na vandaag kan u nog een gift doen

Covid-19 blijft voortduren en jongeren blijven daardoor extra kwetsbaar. Alle hulp blijft daarom nog welkom.
Steun kwetsbare jongeren. Doe een gift via belfius.be/rodeneuzengift.


Goed om te weten: alle giften van minimaal 40 euro die u in de loop van het jaar 2020 doet, leveren u een uitzonderlijk fiscaal voordeel op. U geniet immers effectief een belastingvermindering op je gift van 60% in plaats van de gebruikelijke 45%. Een gift van bijvoorbeeld 100 euro kost u dus eigenlijk maar 40 euro. In maart 2021 ontvangt u hiervoor automatisch een fiscaal attest.