Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Veerkrachtig nettoresultaat en sterke steunverlening aan de Belgische samenleving 

In het uitzonderlijke Covid-jaar 2020 bleef Belfius meer dan ooit rotsvast aan de zijde van zijn klanten staan. Zijn missie? Als een zinvolle en inspirerende bank-verzekeraar mee bouwen aan een duurzame toekomst voor België, haar 11 miljoen inwoners, haar meer dan 1 miljoen kmo’s en bedrijven en duizenden publieke en sociale instellingen.

De bouwstenen? De duurzame commerciële dynamiek van een maatschappelijk geëngageerde bank-verzekeraar die ondanks social distancing dichter dan ooit bij zijn particuliere, professionele en institutionele klanten bleef. Zijn prominente rol inzake kredietverstrekking ter ondersteuning van de Belgische economie en inzake betalingsuitstel voor wie het moeilijk had. Zijn inspirerende steun aan ondernemers en ondernemingen om de omslag te maken naar een meer duurzame, toekomstgerichte economie en samenleving. Zijn focus op zinvolle beleggingsoplossingen in maatschappelijke thema’s die bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen. Doorgedreven investeringen in Belgisch talent en in klantvriendelijke, efficiënte en grensverleggende digitale bank- en verzekeringsdiensten.

De fundamenten? Een volgehouden focus op klantentevredenheid, sterk geengageerde medewerkers, een duurzaam gediversifieerd business model als bank én verzekeraar, en een strikt balans- en risicobeheer dat uitmondt in een rotsvaste financiële soliditeit waardoor Belfius zijn voortrekkersrol als steunende kracht achter de Belgische economie kan blijven vervullen en zijn ambitieuze groeistrategie kan blijven waarborgen.

Het resultaat? Een nettoresultaat van 532 miljoen euro dat - ondanks stijgende kredietvoorzieningen t.g.v. een voorzichtig risicobeleid - nogmaals de veerkracht aantoont van dit business model en Belfius toelaat om zijn maatschappelijk engagement ten aanzien van de Belgische samenleving te blijven opnemen.