Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

‏‏‎ ‎

Uw vertrouwen en onze talenten maken hier het verschil.

Ontdek wat onze cijfers betekenen voor u en de Belgische samenleving

‏‏‎ ‎

Een nettoresultaat dat stijgt voor het 8e jaar op rij 

667
miljoen euro

nettoresultaat

Dankzij uw vertrouwen kon Belfius ook in 2019 een mooie prestatie neerzetten. Een nettoresultaat van 667 miljoen euro om precies te zijn.

Wij zijn van mening dat onze resultaten alleen samen zin hebben voor u en de hele Belgische samenleving. Uw tevredenheid is essentieel voor ons en motiveert ons om te evolueren en uw leven makkelijker te maken met innovatieve tools en performante producten en diensten.

‏‏‎ ‎

Steeds meer vertrouwen

Door het spaargeld dat u ons toevertrouwt hier te herinvesteren steunen we de projecten en initiatieven die een stuwende kracht zijn achter onze economie en die nieuwe kansen creëren voor iedereen. Daarom kenden we maar liefst 20,6 miljard kredieten toe aan particulieren, ondernemers en overheden. 

Maar we beheerden ook 151,5 miljard euro aan vermogens, een stijging van 8% en het bewijs van het groeiende vertrouwen in Belfius. Dit vertrouwen wist ook 221.542 nieuwe klanten te overtuigen, onder wie 7.700 nieuwe Private en Wealth klanten..

221.542

nieuwe klanten

‏‏‎ ‎

Samen investeren in de toekomst

Als bevoorrechte partner van publieke en sociale instellingen droeg Belfius dankzij u ook bij aan de financiering van rust- en ziekenhuizen, scholen, zwembaden, fietspaden, duurzame infrastructuur enzovoort. En dit voor een totaalbedrag van 2,3 miljard euro!

 

20,6 miljard euro

als stimulans voor de Belgische economie

‏‏‎ ‎

U hielp ons ook om de professionele plannen te steunen van startups en lokale ondernemers die bijdragen aan jobcreatie, salarissen en dus aan de economische welvaart van ons land. Maar u helpt ook persoonlijke dromen waarmaken, zoals het bouwen of renoveren van een woning. Met 8 miljard euro nieuwe woningkredieten in 2019 als resultaat. Om nog maar te zwijgen van de 20,6 miljard euro langetermijnfinanciering vorig jaar als stimulans voor de Belgische economie!

‏‏‎ ‎

Een van de best gekapitaliseerde Europese banken

U zoekt zekerheid voor wat u ons toevertrouwt. Daarom stellen onze talenten al hun expertise ten dienste van een gezonde en duurzame langetermijnstrategie. Het verklaart waarom Belfius een van de best gekapitaliseerde Europese banken is en blijft. Met solvabiliteits- en liquiditeitsratio’s die grotendeels beantwoorden aan de opgelegde eisen. Met een evenwichtig beheer van inkomsten, kosten en investeringen dat resulteert in een solide kosten-batenverhouding van 58%. Met een eigen vermogen van bijna 10 miljard euro dat ons meer dan ooit toelaat om te investeren in de toekomst van de Belgische samenleving.

 

Bijna

10 miljard euro

eigen vermogen

‏‏‎ ‎

2e beste bankapp van Europa

Elke dag opnieuw zetten onze talenten zich 100% in om digitale oplossingen te ontwikkelen die gebruiksvriendelijk, superhandig en perfect veilig zijn! Zoals Belfius Mobile, onze app die het hart veroverde van 1,4 miljoen gebruikers en de beste tevredenheidsscore kreeg van alle Belgische bankapps. En die zelfs verkozen werd tot 2e beste bankapp van Europa!

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Innovaties in verzekeringen

Door onze diensten te versterken met innovatieve tools als myBo, die onze meer dan 1 miljoen verzekerden helpt om hun schade online aan te geven, sneller en makkelijker dan ooit tevoren. Met een premie incasso Niet-Leven dat groeit tot 714 miljoen euro en stijgende reserves Leven t.b.v. 15,3 miljard.

‏‏‎ ‎

Onze talenten ten dienste van uw tevredenheid

Want het zijn zij die u op elk moment begeleiden, u zo persoonlijk mogelijk adviseren en daarbij inspelen op de context van uw omgeving dankzij een lokale verankering. Geëngageerde en gepassioneerde medewerkers die ervoor zorgen dat we ons doel van 95% tevreden klanten opnieuw halen.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

 

Scroll