Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Global Finance verkiest Belfius Bank tot beste Belgische bank in cash management en trade finance

Belfius Bank ontving eerder dit jaar de prijs voor ‘Best Bond Finance House of the Year 2021’ van Euronext Brussels

Als Belgische bank bouwen we overtuigd mee aan de succesverhalen van Belgische ondernemingen en actoren uit de publieke sector. En die aanpak loont: voor onze expertise op vlak van cash management, trade finance en equity capital markets werd Belfius driemaal bekroond.

Beste bank in cash management en trade finance op de Belgische markt

Voor het tweede jaar op rij heeft het internationaal magazine Global Finance Belfius bekroond als beste bank in cash management en trade finance op de Belgische markt. Een nieuwe dubbele bevestiging van de expertise en de reële toegevoegde waarde van Belfius voor de ondernemers en ondernemingen van ons land. Zowel voor het dagelijks beheer van hun geldstromen als voor de verwerking van hun internationale handelsoperaties en de ontplooiing van hun activiteit in en buiten België.

Global Finance selecteert elk jaar in 152 landen de beste financiële instellingen in verschillende domeinen, waaronder cash management & treasury services en trade finance. Met die awards wil Global Finance de visie, ambitie en expertise voor het voetlicht brengen van banken die zich onderscheiden door duidelijk het verschil te maken voor de financieel managers en penningmeesters van ondernemingen en organisaties.

Belfius wordt dus voor het tweede opeenvolgende jaar bekroond als Best Trade Finance Provider en Best Treasury & Cash Management Bank. Een erkenning van de knowhow van zijn twee jaar geleden ingevoerde Transaction Banking teams en van de kwaliteit van zijn aanbod, dat innoverende oplossingen combineert met een nabijheidsservice.  

Geavanceerde digitale tools en persoonlijke service

De ongeveer honderd medewerkers van de Cash Management teams van Belfius coachen rechtstreeks het dagelijks beheer van meer dan 17.000 klanten (grote ondernemingen en organisaties uit de public & social sector). Ze combineren geavanceerde digitale tools met een menselijke, lokale en klantgerichte ondersteuning. Hun doel: de thesauriers helpen om al hun geldstromen en verrichtingen in en buiten België optimaal te beheren.

Met zijn zestigtal experts bedient het Trade Finance team van Belfius meer dan 1.500 corporate klanten en 60 groepen van tradingklanten. Het steunt op een netwerk van internationale banken in meer dan 120 landen. Eind oktober lanceerde Belfius BE-Trade, zijn nieuw digitaal platform dat de end-to-end verwerking van de internationale handelsoperaties en van de (binnen- en buitenlandse) bankwaarborgen voor zijn klanten moet vergemakkelijken.

Martine Klutz, Head of Transaction Banking bij Belfius Bank

Ondanks de vele uitdagingen van de pandemie (telewerk, blokkering van documenten en goederen wegens lockdowns in het buitenland, …) stonden onze teams ook vorig jaar weer schouder aan schouder met de ondernemingen en organisaties – van klein tot groot –, om hun de beste service en oplossingen voor te stellen en zo hun activiteiten en hun groei in België en internationaal te ondersteunen.

Best Bond Finance House of the Year 2021

Op 18 januari 2022 werd Belfius door Euronext Brussels bekroond tot ‘Best Bond Finance House of the Year 2021’. Deze prestigieuze en gegeerde award bevestigt de strategische rol van Belfius in het adviseren en in het aanbieden van alternatieve financieringen op de kapitaalmarkten, doorheen de ganse kapitaalstructuur. Voor de 6e keer sinds 2013 ontvangt Belfius deze award. Hiermee is de bank-verzekeraar de onbetwiste nummer 1 in Debt Capital Markets-transacties voor Belgische emittenten.

Belfius was in 2021 betrokken bij 12 van de 16 benchmark-mandaten (uitgiften van minimaal €500 mio.) voor Belgische emittenten in de sector van ondernemingen en publieke emittenten. Belfius trad ook op als Joint Bookrunner in 5 benchmark-transacties voor emittenten uit de financiële sector. Daarnaast begeleidde Belfius 3 retail bond-transacties. In totaal realiseerde Belfius 60 DCM-transacties voor 25 verschillende emittenten.

Naast deze obligatie-uitgiftes zet Belfius ook zwaar in op het structureren van groene en duurzame financieringskaders, die kunnen toegepast worden op financieringen zowel via de obligatie als via de klassieke bancaire markt. Emittenten kunnen ook bij Belfius terecht voor gedetailleerd advies omtrent het behalen van een externe rating, nu of in de komende jaren.

Dirk Gyselinck, lid van het directiecomité

Belfius is verheugd om voor de 6e keer de ‘Euronext Bond House of the Year’-award in ontvangst te mogen nemen, een echte erkenning van onze expertise om de toegang tot kapitaalmarkten voor onze klanten te vergemakkelijken. Na ‘Best Equity House’ in 2020 levert deze nieuwe award het duidelijk bewijs van de toegevoegde waarde van Belfius bij het adviseren van onze klanten-emittenten doorheen hun kapitaalstructuur.

Meer weten?

Lees de persberichten van Global Finance: 

Lees het persbericht over de Euronext prijs: