Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Belfius Bank ontvangt de prijs ‘Best Equity Finance House of the Year 2020’ van Euronext Brussels

Vandaag 19 januari 2021 werd Belfius door Euronext Brussels bekroond als ‘Best Equity Finance House of the Year 2020’. Deze prestigieuze en gegeerde award bevestigt de strategische rol die de bank bekleedt in het adviseren en in het aanbieden aan haar klanten van alternatieve financieringen op de kapitaalmarkten.

Slechts drie jaar na het sluiten van een strategisch partnership met de belangrijkste Europese equity broker Kepler Cheuvreux realiseert Belfius zijn ambitie om zijn succes in Debt Capital Markets (DCM) ook in Equity Capital Markets (ECM) te evenaren.

 

3 van de 4 IPO’s in België in 2020

In 2020 was Belfius betrokken bij het grootst aantal ECM-deals op Euronext Brussels. Belfius adviseerde en begeleidde niet minder dan 15 aandelentransacties, gaande van beursintroducties (3) tot kapitaalsverhogingen met voorkeurrechten (2), primaire en secundaire aanbod van aandelen via versnelde bookbuilding (9) evenals de uitgifte van converteerbare obligaties (1):  

  • Real Estate: Atenor, Aedifica, Inclusio, VGP, Care Property and Care-Ion;
  • Life Sciences: Nyxoah, Sequana Medical, Bone Therapeutics & Mithra Pharmaceuticals;
  • Technology: UnifiedPost Group.

 

Dankzij deze realisaties wordt Belfius Bank beloond met de Euronext Brussels Award voor de “Best Equity Finance House 2020”. Deze prestigieuze prijs is een erkenning van de ervaring en expertise die Belfius heeft opgebouwd op het gebied van ECM-transacties voor zowel grote als kleine bedrijven uit alle sectoren. Als Belgische bankverzekeraar met een sterke lokale verankering speelt Belfius hiermee een strategische rol voor de Belgische economie en bouwt het overtuigd mee aan de succesverhalen van Belgische ondernemingen.

 

Dirk Gyselinck, lid van het directiecomité van Belfius Bank

Dat we naast de Trade Finance Award nu ook de prestigieuze Best Equity Finance House Award van Euronext Brussels in ontvangst mogen nemen, is een heel bijzondere erkenning voor de strategische weg die Belfius is ingeslagen om de referentiebank van de Belgische ondernemingen te worden.

Bruno Accou, Head of Financial Markets, Belfius Bank

We zijn uitermate trots dat Euronext Brussels ons deze Award toekent en onze inspanningen heeft erkend. Drie jaar geleden bij het aangaan van het strategisch partnership met Kepler Cheuvreux  was het onze doelstelling om de referentie te worden op de Belgische aandelenmarkt.Vandaag is het duidelijk onze ambitie om de referentie te blijven. In 2020 vonden er 26  kapitaalmarkttransacties plaats op Euronext Brussels.

Dat Belfius bij 15 daarvan een leidende rol had, bewijst ons onbetwist marktleiderschap op het vlak van equity capital market-transacties. We danken dat in de eerste plaats aan het vertrouwen van onze klanten maar ook aan onze teams. We blijven ons de komende jaren volop inzetten om de Belgische ondernemingen, in alle markten waarin ze actief zijn, te ondersteunen.