Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

‏‏‎ ‎

Belfius uitgeroepen tot Best Digital Bank – Belgium 2020

Het onafhankelijke internationale magazine Capital Finance International (CFI.co) verkoos Belfius tot beste digitale bank van België. Andermaal een mooie erkenning.

Belfius gaf in de categorie Best Digital Bank – Belgium 2020 twee andere grootbanken het nakijken. Het is de eerste keer dat deze prijs uitgereikt wordt en de tweede internationale erkenning op korte tijd voor Belfius, nadat het eerder bekroond werd tot tweede beste bank app van Europa en de nummer 1 van de traditionele banken.

De CFI.co award beloont organisaties die bijdragen tot de convergentie van economieën en echt waarde toevoegen voor alle stakeholders. En laat dit nu net de kern zijn van de strategie van Belfius: betekenisvol en inspirerend zijn voor de Belgische samenleving. De erkenning is dan ook een bewijs van het feit dat de weg die Belfius ingeslagen is de juiste is. De jury formuleerde het als volgt in zijn commentaar:

 

“Belfius is geëvolueerd van een traditionele bank naar een volwaardige bankverzekeraar die een toonaangevende digitale aanbieder is. De nettowinst is de afgelopen acht jaar elk jaar gestegen en dit is één van de best gekapitaliseerde organisaties in zijn soort in Europa.

Onze winnaar kijkt altijd naar de lange termijn en richt zich op de tevredenheid van klanten en medewerkers. Vorig jaar benaderde de tevredenheid 96 % en er kwamen meer dan 221.000 nieuwe klanten aan boord. Het HR-beleid van Belfius zorgt voor boeiende kansen voor het talent van eigen bodem. De kantoren werden niet naar het digitale tijdperk gesleept, maar zijn goed opgeleid in de voordelen ervan en zijn nu de belangrijkste promotors van de app van de bank. Belfius is een leider in Belgisch mobiel bankieren en zijn engagement om voortdurend te verbeteren is diepgaand. De bankverzekeraar anticipeert op de mobiele evolutie in plaats van er alleen maar op in te spelen. Een recente D-Rating samenvatting meldt dat de tevredenheid van de Belfius-app groter is dan die van alle andere banken in het land (of het nu gaat om de traditionele of de neo-banken). Eind 2019 hadden de Belfius-apps voor tablets en smartphones 1,4 miljoen actieve gebruikers en waren ze gemiddeld 37 keer per maand per klant in actie. Ondanks de uitstekende vooruitgang is er bij Belfius geen sprake van op de lauweren te rusten. Chief Digital Officer Geert Van Mol dringt erop aan dat de bank haar best-in-class digital-human klantenervaring behoudt en erkend wordt als de beste aanbieder van digitale bankdiensten in België - zelfs als deze wordt afgemeten aan de concurrentie van alleen de digitale sector.

De jury van CFi.co bevestigt Belfius als de winnaar van de award Best Digital Bank (België) in 2020.”

‏‏‎ ‎