Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

De Belfius app prijkt bovenaan de rangschikking van de beste bankapps

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

​Proficiat aan alle Belfius-talenten die opnieuw het verschil maken met de beste app op de markt!

“De neobanken Revolut en N26 zijn in opmars in België, maar de doorsnee-Belg is toch tevredener over de apps van Belfius… ." Dat is de conclusie van een studie van het Franse agentschap D-rating waarop Trends-Tendances zich baseert in haar onderzoek naar de beste apps in België.

D-rating publiceerde midden vorig jaar een analyse van het digitale aanbod van de retailbanken in België. Daaruit bleek dat de digitale kanalen (website, app, gebruik van sociale media) van Belfius (en ook KBC) niet alleen heel performant zijn, maar dat ze ook haar opkomende uitdagers zoals de 100% digitale banken Revolut en N26 knap van zich afhouden. Daarnaast analyseerde D-rating 45 websites, 145 aps en 271 accounts van sociale media van 13 in België actieve retailbanken. In die ranking haalt onze Belfius-app de hoogte tevredenheidsgraad (gemeten aan de reacties gedurende de afgelopen 12 maanden in de appstore en op sociale media). Daarmee doen we beter dan KBC en de neobanken, en zelfs beduidend beter dan grootbanken als ING België en BNPP Fortis en de rest van de kleinere banken in België.

Belfius op tweede plaats in de ranking van de beste bankapps in Europa

​In zijn nummer van 30 januari heeft Trends-Tendances het over de ranking van de beste bankapps in Europa die adviesbureau Sia Partners onlangs heeft opgesteld. En het verdict is duidelijk: Belfius bekleedt een mooie tweede plaats, net na onlinebank Revolut. KBC volgt op de 7de plaats, de andere Belgische grootbanken hinken ver achterop.

De studie vergelijkt de apps van 40 banken in Europa, waarvan er 9 actief zijn op de Belgische markt (Belfius, Argenta, Axa Bank, BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Beobank, ING, KBC en Keytrade Bank) op basis van 80 criteria: standaardfuncties, reactiviteit, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, ...

De app van de Britse neobank Revolut wint nipt van de Belfius en Boursorama apps. Los van de eigenlijke scores, valt één ding meteen op: uitblinkers Belfius en KBC zijn de enige twee Belgische banken met een globale score die boven het Europese gemiddelde ligt. Een bevestiging van hun onbetwiste koppositie op de Belgische – en Europese – markt! Dé achillespees van de andere Belgische bankapps? De gebruikersbeleving.

Onze lokale verankering geeft ons meer technologische souplesse en een groter aanpassingsvermogen om in te spelen op de veranderende consumptiegewoontes van onze klanten en dus het hoofd te bieden aan de aanvallen van de neobanken, de fintechs en andere internetgiganten.

Deze cijfers zijn een mooi bewijs dat onze strategie om te blijven investeren in digitale innovaties die het leven van de klant makkelijker maken, de juiste is.

‏‎ ‎