Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Belfius lanceert YuMe

Langer leven? Zeer zeker! Maar hoe ziet u het leven na uw pensioen?

Vol dromen en plannen of mission impossible voor uw portefeuille?

Volgens ramingen zal België tegen 2060 liefst 1,2 miljoen tachtigjarigen tellen. Tegen 2030 zijn er in ons land meer inwoners boven de 66 jaar dan jongeren onder de 18 jaar. Bovenop de problematiek van de financiering van de pensioenen stellen heel wat Belgen zich vragen over hun levensstandaard na hun pensioen. Nochtans hebben de meesten geen flauw idee van wat hun reëel inkomen zal zijn zodra ze met pensioen gaan en nog minder wat zij nodig zullen hebben om comfortabel te leven.

Omdat de klassieke aanpak ons onvoldoende  aanzet tot actie om onze levensstandaard na ons pensioen te kunnen behouden, lanceert Belfius YuMe. Een innovatieve en interactieve tool die klanten een duidelijk beeld geeft van hun huidige en toekomstige financiële situatie, rekening houdend met hun plannen en dromen.

In YuMe, beschikbaar op smartphone, tablet, PC en in de kantoren, worden alle gekende persoonlijke gegevens van de klant geïntegreerd. Ook de meest recente gegevens van Mypension over de groepsverzekering en dit dankzij een nauwe samenwerking met Sigedis, een primeur op de Belgische markt.

 

 

U kan meer lezen in het volledige persbericht of de presentatie van de persconferentie bekijken.