Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

57ste editie van de Belfius Persprijzen

 

Vandaag 30 oktober 2020 kwam de eindjury van de Belfius Persprijzen – virtueel – samen om de laureaten van de 57ste editie aan te duiden.

Met een recordaantal van 333 deelnemers voor alle categorieën samen, was de concurrentie voor de Belfius Persprijzen ook dit jaar weer bijzonder groot.

Ondanks de organisatorische moeilijkheden als gevolg van COVID-19 kon Belfius andermaal rekenen op de expertise en de beschikbaarheid van 12 gespecialiseerde jury’s om de kandidaturen te beoordelen. Die jury's, die samengesteld zijn uit mediaprofessionals, prominente academici en vertegenwoordigers van de bank, nomineerden in totaal 36 inzendingen.

 

De eindjury, die samengesteld was uit vertegenwoordigers van die gespecialiseerde jury's, kwam vanochtend – virtueel – samen om per categorie uit die genomineerden één laureaat te bekronen. Dit jaar kon de jury – naast de laureaten in de verschillende categorieën – ook een "coup de coeur" aanduiden. De "coup de coeur" is een nieuwe prijs waarmee een bijdrage wordt bekroond die niet werd genomineerd In het kader van de toekenning van een van de Prijzen, maar die zich toch duidelijk onderscheidt van de andere deelnemers en zo speciaal is dat er niet aan kan worden voorbijgegaan.