Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Ga met jouw school voor eersteklas fun: doe de Belfius Tower Run!

34 verdiepingen of 696 treden beklimmen met 500 andere jongeren en leerkrachten. Ondertussen geld in het laatje brengen voor Rode Neuzen Dag. Eenmaal boven skyhigh uithijgen met een adembenemend uitzicht over Brussel. En wie weet, misschien wel live in een Qmusic-uitzending komen.

Zeg nu zelf, op donderdag 7 november wil je er toch bij zijn voor de allereerste editie van de Belfius Tower Run!

Een initiatief van Belfius voor scholen

Belfius is samen met VTM, Qmusic en Het Laatste Nieuws partner van Rode Neuzen Dag 2019. Onder de noemer #GenerationStronger wil de goeddoelactie dit jaar jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken.

Met de Belfius Tower Run biedt Belfius jouw school een originele manier om aan fun(d)raising te doen:

 • Is je school een Rode Neuzen School? Dan neemt je school gratis deel en gaat het geld dat je via sponsoring inzamelt rechtstreeks en integraal naar het Rode Neuzen-project van je school.
 • Is je school geen Rode Neuzen School, maar heeft die zin in een leuke activiteit? Dan kan je school zich alsnog registreren als Rode Neuzen School op rodeneuzendag.be. Of je school kan toch gewoon voor de fun meedoen en ter plaatse 5 euro per deelnemer betalen en zo Rode Neuzen Dag mee steunen. Dat geld wordt gestort in het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, en verdeeld over de projecten van alle Rode Neuzen Scholen.

Qmusic is van de partij

Op de Belfius Tower Run is ook Qmusic van de partij. Een uitgelezen kans om bekende gezichten te spotten. Misschien loop je wel de vliegende reporter van Qmusic tegen het lijf en kom je live in de uitzending…

Schrijf je nu in met je school!

Deelnemen is eenvoudig:

 • Stel een groep van maximaal 25 personen (leerkrachten/leerlingen) samen met een minimumleeftijd van 10 jaar.
 • Laat je sponsoren (indien Rode Neuzen School) of betaal het inschrijvingsgeld van 5 euro per deelnemer (indien geen Rode Neuzen School) om in groep en in je eigen tempo de 34 verdiepingen of 696 trappen van de Belfius Tower te beklimmen tijdens een timeslot naar keuze tussen 9  en 16 uur.
 • Doe dat bij voorkeur in een originele outfit.
 • En oefen vooraf in de les Lichamelijke Opvoeding.

Laat 1 verantwoordelijke je groep vóór 4 november inschrijven voor een timeslot naar keuze op 7 november

Het ingezamelde geld gaat ofwel rechtstreeks en integraal naar het project van jouw school (indien Rode Neuzen School) of naar het Rode Neuzen Fonds (indien geen Rode Neuzen School).

 

Heb je vragen? Mail die dan naar rodeneuzen@belfius.be.

Registreer je deelname aan de Belfius Tower Run ook als actie op rodeneuzendag.be. Zo kan je aan fun(d)raising doen. Opgelet: de eigenlijke inschrijving van je groep dien je via de link hierboven te doen.

Goed om te weten

 • De Belfius Tower Run vindt plaats in de hoofdzetel van Belfius: Karel Rogierplein 11, 1210 Sint-Joost-ten-Node (Brussel). Ons gebouw is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, want het ligt op ongeveer 250 meter van het Noordstation.
 • Meerdere groepen van max. 25 personen per school zijn toegelaten. En ook supporters zijn welkom.
 • Ter plekke kunnen deelnemers de kleedkamers gebruiken.
 • Wij voorzien water en een gezond tussendoortje na de inspanning.
 • Elke deelnemer is verzekerd en het Rode Kruis is aanwezig.


Voor een vlotte organisatie vragen we deelnemers om hun aanwezigheid in het gebouw te beperken tot 1 uur vóór en 1 uur na hun Tower Run.