Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Rode Neuzen Dag 2019 helpt 423.335 jongeren op school

Vlaanderen kleurt rood voor #generationstronger

Belfius, VTM, Qmusic en Het Laatste Nieuws bundelden dit jaar de krachten voor de vierde Rode Neuzen Dag. Dit jaar stond de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid van jongeren centraal onder de noemer #generationstronger.

Op de slotshow bleek dat 1 op de 4 scholen in Vlaanderen zich aangemeld hebben als Rode Neuzen Scholen. Al die scholen hebben samen ongeveer 1.500 acties georganiseerd om geld in te zamelen voor een zelfgekozen project om de weerbaarheid van hun leerlingen te versterken. Dat bedrag werd verhoogd met de opbrengsten van andere acties, giften en de verkoop van goodies in de rest van Vlaanderen. Daardoor kunnen alle schoolprojecten gerealiseerd worden. Goed voor 423.335 jongeren die we helpen #Generation Stronger te worden. Velen hebben dus hun hart laten spreken!

Elke partner ondersteunde tussen 16 september en 29 november de actie vanuit zijn eigen sterkte. Als bevoorrechte partner van de onderwijssector droeg Belfius dit goede doel, waarbij scholen een centrale rol vertolkten, in het bijzonder een warm hart toe.

Marc Raisière, voorzitter van het directiecomité van Belfius: “Belfius heeft zich als maatschappelijk geëngageerde bank-verzekeraar met plezier en enthousiasme achter de missie van Rode Neuzen Dag geschaard: jongeren weerbaarder maken. Zij zijn immers de next generation. Ik kijk tevreden terug op deze editie.

Wat me bijblijft, is hoe Rode Neuzen Dag dit jaar in elke uithoek van Vlaanderen heeft geleefd en zich als een rode vlek heeft verspreid. Ik ben dan ook bijzonder trots op alle Belfius-collega’s die de verkoop van goodies en de acties mee hebben gefaciliteerd zowel in onze bankkantoren als op onze hoofdzetel waar dit jaar voor het eerst de Belfius Tower Run plaatsvond. Ook onze klanten droegen hun steentje bij. Ik ben iedereen dankbaar voor zoveel hartverwarmende inzet.”

Wilt u Rode Neuzen nog steunen?

Doe een gift. Vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest via de Koning Boudewijnstichting (u ontvangt dat automatisch begin 2020).

- - -