FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Welke goede doelen steunen we?

special olympics

Special Olympics

Via ons partnership met Special Olympics Belgium (sinds 2014) zetten we mensen met een verstandelijke beperking in de schijnwerpers en bevorderen we hun integratie in de Belgische samenleving via de sport.

In 2019 werden we voor 3 jaar "diamond sponsor" van de Special Olympics. Naast de financiële steun stimuleren we onze medewerkers om als vrijwilliger mee te werken aan de Spelen. 

Belfius steunt de Special Olympics, en u?

Wilt u de atleten van Special Olympics steunen? 

Doe een gift op de rekening BE35 0689 9998 3737 van Special Olympics (fiscaal attest vanaf 40 euro). De atleten danken u!

Meer info over de Special Olympics? Kijk op de speciale site over de Spelen.

Rode Neuzen Dag

Samen met Medialaan en Q-Music steunen we Rode Neuzen Dag, een actie die aandacht vraagt voor jongeren die kampen met psychische problemen. De Rode Neuzen Dag 2018 werd met een opbrengst van 4.269.073 euro eens te meer een daverend succes.

rode neuzen dag

Het ingezamelde bedrag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het geld zal verdeeld worden onder Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen, want scholen zijn de plek waar jongeren vaak zijn, veel meemaken en dus ook snel geholpen kunnen worden. Ondertussen hebben 470 scholen zich al geregistreerd als Rode Neuzen School, waardoor al zeker 412.006 leerlingen extra ondersteund zullen worden op het vlak van mentale gezondheid. 

Viva for Life

Belfius is al sinds 2016 hoofdsponsor van Viva for Life. Via dit partnership steunen we organisaties in Wallonië en Brussel die strijden tegen kinderarmoede. Om geld in te zamelen organiseerden we onder meer de trappenloop Stairs for Life, een kerstballenverkoop in de Belfius-kantoren en een roadshow langs verschillende steden. In 2018 konden we een cheque overhandigen van 385 252 euro.

Video Stairs for Life

viva for life

Colour Your Hospital

Colour Your Hospital is een wedstrijd waarbij alle ziekenhuizen van het land projecten kunnen indienen om de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Colour Your Hospital is een organisatie van Belfius Foundation, dat het solidariteitsmecenaat van Belfius coördineert. Belfius Foundation is juridisch onafhankelijk van Belfius Bank en heeft haar eigen Raad van Bestuur en website.

ziekenhuis

Sponsoring

Het sponsorbeleid van Belfius (hoofdzetel) op nationaal vlak wordt ruim vooraf vastgelegd en op jaarbasis worden bedragen aan specifieke projecten toegewezen. 

Zo sponsor(d)en wij onder andere de Koninklijke Belgische Hockey Bond, Viva for Life, Rode Neuzen en Special Olympics: stuk voor stuk grote, nationale projecten met een maatschappelijk engagement. 

Hebt u echter een sponsorvraag voor een lokaal event/vereniging? Of wilt u tombolaprijzen/gadgets voor bijvoorbeeld uw sportclub, jeugdvereniging of buurtfeest? Dan verwijzen we u graag door naar uw plaatselijke kantoor.

Scroll