Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Welke goede doelen steunen we?

Rode Neuzen Dag

Samen met VTM, Qmusic en Het Laatste Nieuws organiseert Belfius de vierde editie van Rode Neuzen Dag. Vorige keer focuste de actie zich op jongeren met psychische problemen en werd in totaal 4.269.073 euro ingezameld. Dit jaar wil de actie álle jongeren in Vlaanderen mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken door zoveel mogelijk lokale schoolprojecten te steunen.

Scholen staan centraal in deze editie. Al ruim 1.400 meldden zich aan op de website van Rode Neuzen Dag. Ze kunnen geld inzamelen voor een eigen project om de weerbaarheid van jongeren te verhogen. En daarnaast komen ze in aanmerking voor een deel van het geld uit het Rode Neuzen Fonds dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

rode neuzen dag

viva for life

Viva for Life

We zijn trotse partner van Viva for Life, een initiatief dat ons nauw aan het hart ligt. Viva for Life strijdt tegen kinderarmoede in Franstalig België.


Naast de verkoop van Viva for Life-kerstballen in onze kantoren, organiseren onze medewerkers het hele jaar door tal van evenementen om zo veel mogelijk geld in het laatje te brengen. Een greep uit de initiatieven: een wafel- en koekjesverkoop, de intussen alom bekende “Stairs for Life” (een trappenloop naar de 34e verdieping van de Belfius Tower), diverse sportactiviteiten (Work Out For Fun), afterworks (Afterwork@Belfius) en nog veel, veel meer.

In de editie van 2019 kon Belfius een cheque van 461.137 euro overhandigen aan Viva for Life.

Special Olympics

Via ons partnership met Special Olympics Belgium (sinds 2014) zetten we mensen met een verstandelijke beperking in de schijnwerpers en bevorderen we hun integratie in de Belgische samenleving via de sport.

In 2019 werden we voor 3 jaar "diamond sponsor" van de Special Olympics. Naast de financiële steun stimuleren we onze medewerkers om als vrijwilliger mee te werken aan de Spelen. 

special olympics

Belfius steunt de Special Olympics, en u?

Wilt u de atleten van Special Olympics steunen? 

Doe een gift op de rekening BE35 0689 9998 3737 van Special Olympics (fiscaal attest vanaf 40 euro). De atleten danken u!

Meer info over de Special Olympics? Kijk op de speciale site over de Spelen.

Sponsoring

Het sponsorbeleid van Belfius (hoofdzetel) op nationaal vlak wordt ruim vooraf vastgelegd en op jaarbasis worden bedragen aan specifieke projecten toegewezen. 

Zo sponsor(d)en wij onder andere de Koninklijke Belgische Hockey Bond, Viva for Life, Rode Neuzen en Special Olympics: stuk voor stuk grote, nationale projecten met een maatschappelijk engagement. 

Hebt u echter een sponsorvraag voor een lokaal event/vereniging? Of wilt u tombolaprijzen/gadgets voor bijvoorbeeld uw sportclub, jeugdvereniging of buurtfeest? Dan verwijzen we u graag door naar uw plaatselijke kantoor.

Scroll